1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kıbrıs Rallisi’nde heyecan başlıyor
Kıbrıs Rallisi’nde heyecan başlıyor

Kıbrıs Rallisi’nde heyecan başlıyor

Avrupa Ralli Şampiyonası’nda sezonun dördüncü ayağı, Kıbrıs Rallisi, bugün start alıyor

A+A-

Avrupa Ralli Şampiyonası ve Orta Doğu Ralli Şampiyonası’nın yanısıra KKTC 2017 Ralli Şampiyonası’na da puan verecek ralli bu akşam 18.30’da Larnaka’da seromonik start ile ralli başlayacak. 11 ekibimizin mücadele edeceği rallide ekipler yarın ve pazar günü toplam mesafesi 220 kilometre olan 14 etap geçecekler.

 

Lefkoşa Özel Seyirci Etabı yarın saat 11.27 ve 16.59’da

Yarış merkezi Lefkoşa olarak kalırken, start ve finiş seromonisinin yanısıra etaplarda da değişiklikler oldu. Rallinin en büyük değişikliği, Lefkoşa Özel Seyirci Etabı’nın yarın iki kez geçilecek olması. Güney Lefkoşa’da start alacak olan etap, yaklaşık 1,5 kilometre sonra Lefkoşa Taksim Sahası’ndan Kuzeye geçecek. Zıplama noktasından sonra bu sene değişiklik yapılarak yarışmacılar “s” çizmeden, Çetinkaya kulübü altına kadar düz gidecek. Böylece yarışmacılar daha hızlı bir zıplama yapabilecek. İkinci zıplama noktasında da benzer bir değişiklik yapılırken Çetinkaya antrenman sahası olarak bilinen alandaki virajlar güzergahtan çıkarıldı. Etabın en büyük değişikliği ise Girne Kapısı’ndan Şehitler Anıtı’na doğru giderken uygulana şikan kaldırıldı ve yerine yarışmacıların etrafında drift yaparak 1 tur döneceği “donut” konuldu. FIA resmi sitesinde de duyurulduğu gibi, Birleşmiş Milletlerin raporlarında yazan 1974 yılından bu yana iki toplumlu organize edilen en başarılı güven arttırıcı etkinlik, yarın saat 11.27 ve 16.59 olmak üzere iki kez geçilecek.

 

Toplamda 14 etap geçilecek

Bu sabah 07.00-09.00 arası Yeri Köyü’nde yapılacak antrenman etabı ile program başlayacak. 10:00’da sıralama etabı ve 10.30-12.00 arasında ise deneme etabı (Shakedown) yine Yeri Köyü’nde yapılacak. ERC kategorisi yarışmacıları için sıralama etabında elde ettikleri derecelere göre start sırası seçimi, Lefkoşa’da bulunan Filoxenia Konferans Merkesi’nde 13.30’da yapılacak. Ardından 14.00’de basın toplantısı yapılacak ve Seromonik start için ekipler Larnaka’ya gidecek.

Seremonik start 18.30’da

Seromonik start ise 18.30’da yapılacak. Geçtiğimiz seneden farklı olarak bu sene start sonrası etap geçilmeyecek. Yarın sabah Larnaka ve Lefkoşa’da toplam 3 etap geçildikten sonra 11.27’de Lefkoşa Özel Seyirci Etabı geçilecek. Ekipler Lefkoşa’da servis aldıktan sonra aynı kısmı bir kez daha geçecekler ve Lefkoşa Özel Seyirci Etabını ikinci kez geçmek üzere 16.59’dan itibaren Lefkoşa’ya gelecekler.

Pazar günü ise önce Lefkoşa’da bulunan Yeri Etabı, ardından rallinin en uzun etabı olan 23,43 kilometrelik Avdelero etabı geçilecek. Aynı kısım tekrarlandıktan sonra para ödüllü “Love Cyprus Golden Stage1” ve “Love Cyprus Golden Stage2” etapları geçilip Ayia Napa’da 18.00’dan itibaren finiş seromonisi başlayacak. Toplamda 14 etabın olduğu rallide etap kilometresi 219,24 olacak. “Love Cyprus Golden Stage 1” ve “Love Cyprus Golden Stage 2” etapları toplamında en iyi dereceyi elde eden ekip 10 bin Euro para ödülü alacak. Ön çeker kategorisinde en iyi dereceyi elde eden ekip ise 7 bin Euro para ödülünün sahibi olacak. En iyi Kıbrıslı ekip de 7bin Euro kazanacak.

Bu haber toplam 1810 defa okunmuştur
Etiketler :