1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Kıbrıs için sarı alarm
Kıbrıs için sarı alarm

Kıbrıs için sarı alarm

Kıbrıs Meteoroloji Dairesi, fırtına ve buna dolu yağışının da eşlik etmesi olasılığı nedeniyle, bu sabah itibarıyla sarı alarm yayımladı.

A+A-

Meteoroloji Dairesi de vatandaşları yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamada bölgemizde görülen sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli olması beklendiği belirtildi. Açıklamada saat 18:00’e kadar sürmesi beklenen yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olması istendi. Meteoroloji Dairesi bölgemiz denizlerinde de Taurus’ta Güney ve Doğu Delta ve Crusade’de Güney ve Batı yönlerden esmekte olan rüzgarın “7” kuvvetinde ve “fırtınamsı’’ rüzgar şeklinde devam etmesinin beklendiği kaydedildi

SARI ALARM

Kıbrıs Meteoroloji Dairesi, fırtına ve buna dolu yağışının da eşlik etmesi olasılığı nedeniyle, bu sabah itibarıyla sarı alarm yayımladı.

Kıbrıs'ın güneyindeki haber kaynakları, sarı alarmın, bugün 06:00-22:00 saatleri için verilirken yağışın “35 milimetreyi” geçmesinin beklendiğini de belirtti. 

SİPAHİ'YE 80 KG YAĞIŞ

Öte yandan, dün sabahtan bu sabaha kadarki sürede en çok yağışın metrekareye 80 kilogramla Sipahi’de kaydedildiğini bildirildi.
Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre Sipahi’yi 60 kg/m² ile Ziyamet, 51 kg/m² ile Dipkarpaz, Zaferburnu, 33 kg/m² ile Mehmetçik ve 27 kg/m² ile İskele ile Akıncılar takip etti.
Çayırova’da ise 26 kg/m² yağış ölçülürken; yağış alan diğer yerlerde ise 26 kg/m²’nin altında yağış belirlendi.

YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Ülkeyi etkisi altına alan şiddetli yağmurların pazartesi gününe kadar süreceğini açıkladı.
Meteoroloji Dairesi’nin tahmini hava durumuna göre, hava sıcaklığı 10 dereceye kadar düşecek.
Bu arada yarın ve Cuma günü rüzgarın kuvvetli, zaman zaman da fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

LİMASOL'DA AŞIRI YAĞIŞ

Kıbrıs'ı etkisi altında alan yağışlar Limasol'da yollarda su taşkınlarına neden oldu.

 

Görüntü Vasos Vasiliou

Bu haber toplam 6178 defa okunmuştur