1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. İlkşen Varoğlu Atik’e “Sanata Evet” ödülü
İlkşen Varoğlu Atik’e  “Sanata Evet” ödülü

İlkşen Varoğlu Atik’e “Sanata Evet” ödülü

Tiyatro Gazetesi, 5. Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde ülkemiz tiyatro sanatçılarından İlkşen Varoğlu Atik, ‘Sanata Evet’ ödülüne layık görüldü. 

A+A-

Tiyatro Gazetesi, 5. Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde ülkemiz tiyatro sanatçılarından İlkşen Varoğlu Atik, ‘Sanata Evet’ ödülüne layık görüldü. 

Tiyatro Gazetesi 5. Anadolu Tiyatro Ödülleri, bu yıl tüm kategorilerde kadın sanatçılara verildi

Türkiye’de kadınlarla ilgili yaşanan olaylara dikkat çekme teması üzerine yoğunlaşan Anadolu Tiyatro Ödülleri, cevapsız kalan çığlıkları bir kez daha kamuoyunun gözleri önüne sermeyi amaçladı.

Geçtiğimiz yıllarda uluslararası kimlik kazanan Tiyatro Gazetesi Anadolu Tiyatro Ödülleri, bu yıl ödül töreninde yurt dışından pek çok tiyatro sanatçısını  da ağırladı, bu çerçevede ülkemiz tiyatro sanatçılarından İlkşen Varoğlu Atik, ‘Sanata Evet’ ödülüne layık görüldü. 

İlkşen Varoğlu Atik ödülünü İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde, Usta Aktör Yazar Yönetmen, Tiyatro Adamı Tamer Levent’ten  aldı.

Türkiye’de ulusal ve uluslararası alanda ödül veren tek kurum

Türkiye genelinde kırka yakın temsilciği ve aylık beş bine ulaşan baskı sayısıyla sahne sanatlarına yoğun bir katkı sunan Tiyatro Gazetesi, Anadolu tiyatrosunun da sesi, soluğu olma yolunda çalışmalarına devam ediyor.

Bugüne kadar Türkiye, Makedonya, Kosova, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere iki yüz elli tiyatro sanat emekçisini ödüllendiren Tiyatro Gazetesi’nin kategori ödül listesinde bu yıl Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs’tan da sanatçılar da yer aldı.  

Usta Aktör Yazar Yönetmen, Tiyatro Adamı Tamer Levent’in  belirlediği Sanata Evet Ödülü bu yıl Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ve ülkemiz tiyatro sanatçısı ve İlköğretim Dairesi Müdürü İlkşen Varoğlu Atik’e verildi.

 

  

 

Bu haber toplam 1579 defa okunmuştur