1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Hapis cezasından kaçarken KKTC polisine yakalandı...
Hapis cezasından kaçarken KKTC polisine yakalandı...

Hapis cezasından kaçarken KKTC polisine yakalandı...

İran’da İslam dininden Hristiyan dinine geçtiği için yargılanarak 16 yıl hapis cezasına mahkum edilen ve aldığı hapis cezasından kaçmak için sahte pasaportla KKTC’ye gelen S.E.R tutuklandı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

 

İran’da İslam dininden Hristiyan dinine geçtiği için yargılanan ve 16 yıl hapis cezasına mahkum edilen S.E.R, aleyhine kesinleşmiş olan hapis cezasından kaçmak için sahte pasaportla KKTC’ye geldi. Önceki gün Beyarmu Kara Giriş Kapısından tasarrufundaki sahte pasaportla KKTC’ye geçmeye çalıştığı esnada tespit edilen zanlı S.E.R dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Sahtelenmiş resmi belgeyi tedavüle sürme”, “Başkasının kimliğine bürünme” ve “Sahte davranışla kayıt temin etme” suçlamalarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlı S.E.R, tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

 

Tasarrufunda sahte olduğu düşünülen İran ve Fransız pasaportu bulundu...

Meselenin tahkikat memuru Mahir Türe, zanlı S.E.R’in, 12 Aralık tarihinde Beyarmudu Kara Giriş Kapısında, daha önceden yurt dışından temin ettiği, başka birininin adına düzenlenmiş Fransız pasaportu ile Güney Kıbrıs Rum kesiminden gelip, Beyarmudu Sınır Kapısında görevli muhaceret memuruna konu pasaportu ibraz ederek başkasının kimliğine büründükten sonra KKTC’ye giriş işlemi yapmak istediği esnada tespit edildiğini açıkladı. Zanlıdan yapılan soruşturmada 7 Aralık tarihinde yine daha önceden yurt dışında başkasının adına düzenlenerek sahtelenmiş olan İran pasaportunu, Türkiye’den gelerek Girne Limanında görevli muhaceret memuruna ibraz edip tedavüle sürdükten sonra sahte davranışla kayıt temin ettiğini belirten Türe, zanlının KKTC’ye giriş yaptığını, akabinde ise 12 Aralık tarihinde ise yine ayni pasaportla Akyar Kara Giriş Kapısından işlem yaparak Güney Kıbrıs’a geçtiğinin tespit edildiğini açıkladı. Türe, zanlının tasarrufunda ise sahtelenmiş olduğu düşünülen İran ve Fransız pasaportları bulunduğunu söyledi. Zanlının mesele ile ilgili gönüllü ifade vererek İran’da İslam dininden Hristiyan dinine geçtiği için yargılandığını ve aleyhine 16 yıl kesinleşmiş hapislik cezası olduğu için konu suçları işleyerek ülkesinden kaçtığını beyan ettiğini belirten Türe, zanlının suçunu kabul ettiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Türe, zanlının tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

Tutuklu kalacak...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı S.E.R’nin tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2325 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler