1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HACKER'LAR İSRAİL TELEVİZYONUNDAN EZAN YAYINLADI
HACKERLAR İSRAİL TELEVİZYONUNDAN EZAN YAYINLADI

HACKER'LAR İSRAİL TELEVİZYONUNDAN EZAN YAYINLADI

Hacker'lar, İsrail'in "ezan yasağı"nı protesto için bir İsrail kanalını ele geçirdi. Kanalın uydu frekansından ezan videosu yayınlandı

A+A-

Bilgisayar korsanları İsrail televizyon kanalı "Channel 2"nin uydu frenkansını ele geçirdi. Kanalı uydudan izleyen İsraillilere ezan dinletti.
Hacker'ların ezan videosunda İbranice mesajlar da yer aldı. Olayla ilgili ön incelemede kanalın yayınını ele geçiren korsanların çoğunun Arap ülkelerinden olduğu ortaya çıktı. Daha önce de İsrail Parlamentosu'nun Arap Milletvekili "ezan yasası"nı protesto için mecliste ezan okumuştu

 

EZAN YASAĞI TASARISI
İsrail'de, ezanın hoparlörle okunmasını yasaklamayı öngören yasa tasarısı bir süredir parlamentonun gündeminde. Tasarının yasalaşması için İsrail Parlamentosu Knesset'te üç farklı oturumda görüşülerek oylanması bekleniyor. Knesset yasayı oylamak için bugüne kadar üç kez toplandı. Ancak oylama her defasında ertelendi.
İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, "müezzin" kanunu olarak bilinen tasarıya karşı. Cumhurbaşkanı tasarının İsrail'in uluslararası camiadaki imajını zedeleyeceğini düşünüyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise "Gürültüye neden olarak insanları rahatsız ettiği" iddiasıyla ezan yasağını destekliyor.

Bu haber toplam 1465 defa okunmuştur
Etiketler :