1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 'Genç Sanatçılar'ın ödülleri veriliyor
'Genç Sanatçılar'ın ödülleri veriliyor

'Genç Sanatçılar'ın ödülleri veriliyor

Bu yıl 42 eserle 12 kişinin katıldığı yarışmada,7 kişinin 21 eseri sergilenecek. 

A+A-

Kültür Dairesi’nin düzenlediği “9. Genç Sanatçılar Resim Yarışması”na katılan bazı eserlerin sergileneceği ve dereceye girenlere ödüllerinin verileceği tören, 19 Haziran’da yapılacak.

Kültür Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre etkinlik, saat 19.00’da Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak.

Seçici kurul üyeliklerini Doç. Dr. Ümit İnatçı ile Öğretim Görevlisi ve Görsel Sanatçı Oya Silbery’nin yaptığı yarışmada, sergi açılışı öncesinde başarı ödülleri dağıtılacak.

Yarışmada başarı ödülleri; “No:4” isimli eseriyle Burçin Pehlivan, “Leş” isimli eseriyle Direnç Betmezoğlu ve “Boğa” isimli eseriyle Selma Jasmin Devin’e, mansiyon ödülü ise “Çocuk Olmak IV” isimli eseriyle Kemal Behcet Caymaz’e verilecek.

Bu yıl 42 eserle 12 kişinin katıldığı yarışmada,7 kişinin 21 eseri sergilenecek. 

Başarı ödülü almaya hak kazanan eserlerin her birine 2 bin TL, mansiyona da 750 TL para ödülü ile plaket takdim edilecek. 

Sergi, 30 Haziran’a kadar Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine sunulacak. 

Sergide ödüllü eserlerle birlikte sergileme alan Tünay Özyay’ın “Zamanda Yolculuk”, “Bereket”, “Anılar” ve “Reina de oro”, Jasmine Dinand’ın “Kendini Bulmak” ve “Kendini Bulmak 2”, Burçin Pehlivan’ın “No:1”, “No:2” ve “No:3”, İbrahim İnce’nin “5’oclock Drawing” ve “Alienated Apples”, Direnç Betmezoğlu’nun “Nilüfer”, Selma Jasmin Devin’in “Atölye No:1” ve “Atölye No:2”, ve Kemal Behcet Caymaz’ın “Çocuk Olmak I”, “Çocuk Olmak II” ve “Çocuk Olmak III” isimli eserleri de sanatseverlerin izlenimine sunulacak. 

Bu haber toplam 2360 defa okunmuştur
Etiketler : ,