1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. FİLM GİBİ FİRAR!
FİLM GİBİ FİRAR!

FİLM GİBİ FİRAR!

Lefkoşa’da Lal Kuyumculuk ve Erdinç Kuyumculuk’ta art arda yaşanan soygun olaylarıyla ilgili Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde bodrum katındaki polis hücresinde tutuklu bulunan 4 İranlı zanlı, dün filmleri aratmayacak bir biçimde firar etti. Gün boyunca süren

A+A-

 

• HAVALANDIRMA BOŞLUĞUNDAN KAÇTILAR… Tutuklular dün sabah saat 04.30 sıralarında polis gözetiminde oldukları bir sırada önce hücrenin havalandırma kısmına açılan demir ızgarayı söktü, ardından da havalandırma boşluğundan firar ederek, kayıplara karıştı. Kuzeyde gün boyunca süren aramalar sonuç vermedi.

• ARA BÖLGEDE NEFES KESEN TAKİP… Akşam saatlerinde ise Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 3’üncü Piyade Taburu 8'inci Piyade Bölüğü’nün sorumluluk alanına giren “Yıldırım Nöbet Yeri”nin olduğu bölgeden güneye geçmeye çalışan firarileri nöbetteki askerler fark etti. Kısa bir süre devam eden kovalamacanın ardından 4 İranlı firarı ara bölgeye geçmeyi başardı.

• BM YAKALADI, GÜNEYE VERDİ, GÜNEY DE KUZEYE… Ara bölgede BM askerleri tarafından ele geçirilen firariler güney polisine verildi. Daha sonra süren diplomatik görüşmeler sonrasında Ledra Palace Barikatı’ndan KKTC Polisi’ne teslim edilen firariler gözaltına alındı. 16 saat süren firar hem kuzeyi hem de güneyi alarma geçirdi.

• PERSONELE İDARE SORUŞTURMA… Firar olayının ardından Polis Genel Müdürlüğü Denetleme Kurulu harekete geçti, olayda ihmali görülen personelle ilgili idari soruşturma açtı


Ayşe GÜLER-Mert ÖZDAĞ

Lefkoşa’da Lal Kuyumculuk ve Erdinç Kuyumculuk’ta art arda yaşanan soygun olaylarıyla ilgili Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde bodrum katındaki polis hücresinde bulunan 4 İranlı tutuklu firar etti.

Polis gözetiminde oldukları bir sırada hücrenin havalandırma kısmına açılan demir ızgarayı sökerek, havalandırma boşluğundan dün sabaha yakın saat 04.30 sıralarında firar eden zanlılar kayıplara karıştı, yaşananlar ülke gündemine bomba gibi düştü.

Firar olayının ardından alarma geçen Polis Genel Müdürlüğü, yaşları 24 ila 53 arasında değişen M.E, M.R, A.N ve S.R.’nin fotoğraflarını yayınlayarak, firarileri görenlerin en yakın polis merkezine başvurmalarını istedi. 

Kuzeyde gün boyunca süren aramalar sonuç vermedi.  Akşam saatlerinde ise Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 3’üncü Piyade Taburu 8'inci Piyade Bölüğü’nün sorumluluk alanına giren “Yıldırım Nöbet Yeri”nin olduğu bölgeden (eski makarna fabrikasının olduğu bölgeden) güneye geçmeye çalışan firarileri nöbetteki askerler fark etti. Kısa bir süre devam eden kovalamacanın ardından 4 İranlı firarı ara bölgeye geçmeyi başardı.

Ara bölgede BM askerleri tarafından ele geçirilen firariler güney polisine verildi. Daha sonra süren diplomatik görüşmeler sonrasında Ledra Palace Barikatı’ndan KKTC Polisi’ne teslim edilen firariler gözaltına alındı.  Zanlılar bugün mahkemeye çıkarılacak.

Yakalanan zanlıların birinin üzerinde kuzeydeki soygunlarda çalındığına inanılan kayıp pırlantalar da bulundu. Anlaşılacağı üzere firar eden zanlıları daha önceden sakladıkları pırlantaları da sakladıkları yerden alarak kaçmaya çalıştı.

Gün boyunca yaşananlar: Barikatlarda güvenlik önlemi arttı

Kamuoyunda tepkilere de neden olan firarın hemen ardından polis ekipleri barikatlardaki güvenlik önlemlerini yoğunlaştırdı.
Barikatlara polis takviyesi yapıldı, gün boyunca Kıbrıs’ın güneyine geçen araçların içerisi didik didik arandı.

Bölgedeki evler, sokaklar tek tek arandı…

Firarileri bulmak için seferber olan polis ekipleri, Lefkoşa Polis Müdürlüğü yakınlarındaki yıkık-dökük evlerle birlikte hemen hemen tüm sokaklarda arama yaptı.
Polisler, zanlıların izini bulmaya çalıştı.

Olay Yeri İnceleme ekipleri, van araçları tek tek inceledi

Öte yandan Olay Yeri İnceleme ekipleri dün öğle saatlerinde Kaymaklı bölgesinde uzun süredir park halinde bulunan van araçlarda inceleme yaptı, tek tek fotoğraf çekti.
Ekipler, ardından da bölgede bulunan vatandaşlarla konuşarak bilgi toplamaya çalıştı.

Polis açıklaması…

Polis Basın Subaylığı, “Dükkan açma ve hırsızlık” meselesiyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü hücresinde tutuklu bulunan İran uyruklu M.E.(E-37), M.R.(E-24), A.N.(E-28) ve S.R.’nin (E-53) firar ettiğini açıkladı.
Açıklamada, 4 İran uyruklu tutuklunun dün sabah saat 04.30 sıralarında hücrenin havalandırma kısmına açılan demir ızgarayı söktüğü, havalandırma boşluğundan çıkarak firar ettiği, bahse konu şahısların arandığı kaydedildi.
Polis açıklamasında, Polis Genel Müdürlüğü Denetleme Kurulu tarafından olayda ihmali görülen personel hakkında idari soruşturma başlatıldığı da bildirildi.

Altınların 2436 gramı polis tarafından bulunmuştu…

Polis, Lal Kuyumculuk, Erdinç Kuyumculuk ve Altınbaş Kuyumculuktan sirkat edilen ziynet eşyaların 2436 gramını bulup ayrıştırmasını yaparken, kayıp olan 717 gr ziynet eşyası, 31 adet yüzüğe ait pırlanta taş ve 12 bin TL değerinde 27 adet Diesel marka kol saatini tespit etmek için çalışmalarını yürütüyordu.

1’i serbest kalmış, 5’i cezaevine gönderilmişti…
Hatırlanacağı üzere geniş çaplı soruşturma yürüten ekipleri soygun olayıyla ilgili tutuklanan R.A.A serbest kalmış,   G.E, S.A, Z.E, A.A ve N.M, 20 günü aşmamak suretiyle Merkezi Cezaevi’ne gönderilmiş, firar eden 4 zanlı aleyhinde de 8 gün süreyle tutukluluk kararı alınmıştı.
Zanlılar, tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından çarşamba günü yeniden mahkeme çıkarılacaktı.

Fotoğraf: Levent ÖZDAĞ

Bu haber toplam 3381 defa okunmuştur
İlgili Haberler