1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Belediyelerin birleştirilmesi”ne karşı açılan dava, karar için süresiz ertelendi
“Belediyelerin birleştirilmesi”ne karşı açılan dava, karar için süresiz ertelendi

“Belediyelerin birleştirilmesi”ne karşı açılan dava, karar için süresiz ertelendi

CTP’nin, Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nde dosyaladığı dava, karar için süresiz ertelendi.

A+A-

Ertuğrul SENOVA 

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP), Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nde dosyaladığı dava, karar için süresiz ertelendi.

Belediye sayısını 28’den 18’e düşüren Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa ile ilgili yürütmenin durdurulması talebiyle 19 Eylül’de açılan davanın bugünkü duruşmasında taraflar dinlendi, karar için süresiz olarak ertelendi.

Mahkemenin kararını Ekim ayı sonunda açıklaması beklenirken, verilecek karar yerel seçimlere kaç belediye ile girileceğini belirleyecek.

 

Akansoy: “Halkın sağlıklı hizmet alabilmesi için seçimlerin bir an önce yapılması kanaatini taşıyoruz..."

Öte yandan, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Asım Akansoy, CTP’nin 25 Aralık seçimlerine projeleri ve adayları bakımından hazır olduğunu dile getirerek, halkın sağlıklı hizmet alabilmesi için seçimlerin bir an önce yapılması kanaatini taşıdıklarını belirtti.

Akansoy, Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Değişiklik Yasa tasarısıyla ilgili partisi tarafından Anayasa Mahkemesi’nde dosyalanan davada tarafların dinleneceğini söyledi.

Akansoy, BRT’de yaptığı açıklamada, kendilerinin de mahkeme salonunda olacakları ifade ederek, mahkemeye saygılarının yüksek olduğunu kaydetti.  

Kararın Ekim sonu veya Kasım başı gibi açıklanacağını belirten Akansoy, kararın erken çıkmasının seçimlere yönelik konsantrasyonu artıracağına inanç belirtti.  

 

Hasipoğlu: “Mahkemenin vereceği karara saygılıyız”

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu ise, mahkemenin vereceği karara saygılı olduklarını, çalışmalarını ona göre yapacaklarını ifade ederek, beklentilerinin belediye sayısının 18’e düşürülmesi olduğunu kaydetti.

BRT’de yayınlanan ‘17. Saat’ programında açıklamalarda bulunan Hasipoğlu, şöyle konuştu: 

“Süreç, iki aşamalı ilerlemek durumunda kaldı. İlk aşaması, seçim tarihinin belirlenmesi noktasında oldu. Yargı sürecinin ardından 25 Aralık tarihi uzlaşıyla alındı. İkinci aşama ise, seçime kaç belediye ile gideceğimiz noktasındadır. Bu şu anda yargı sürecindedir. Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) yürütmenin durdurulmasıyla ilgili bir talebi var. Ara emri duruşması bugün olacak. Mahkeme bir süre isteyecektir, biz bu sürenin ay içerisinde olacağını tahmin ediyoruz. Mahkemenin kararı, seçime kaç belediye ile gideceğimizin sinyalini de verecektir.”

Bu haber toplam 1773 defa okunmuştur
Etiketler : ,