1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Basketbol sezonu turnuvalarla başlıyor
Basketbol sezonu turnuvalarla başlıyor

Basketbol sezonu turnuvalarla başlıyor

Basketbol Federasyonu tarafından organize edlilen lig öncesi hazırlık turnuvaları başlıyor.

A+A-

Hüseyin KIRAL

Basketbol Federasyonu tarafından organize edlilen lig öncesi hazırlık turnuvaları başlıyor. Perşembe akşamı ‘Urcan Vangöl Yıldız Bayanlar’ turnuvası ile başlayacak olan sezon, ‘Büyük Erkekler Cumhuriyert Kupası’,  ‘Mehmetali Aksay Genç Bayanlar’, ‘Levent Soykut Genç Erkekler’ ve ‘Atilla Topaloğlu Yıldız Erkekler’ turnuvası ile lige geçilecek.

Urcan Vangöl Yıldız Bayanlar Turnuvası
6 – 8 Kasım tarihleri arasında oynanacak olan Urcan Vangöl Yıldız Bayanlar turnuvasında Soyer, Akdeniz Spor Birliği, Girne Amerikan Üniversitesi, Yakın Doğu Üniversitesi ve Levent Spor Kulübü’nün yıldız bayan basketbol takımları mücadele edecek.
Necati Taşkın Spor Salonu’nda oynanacak olan maçlardan 6 Kasım akşamı saat 18.00’de Soyer Spor ile Akdeniz Spor Birliği, saat 20.00’de ise Girne Amerikan Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi mücadele edecek.

Büyük Erkekler Cumhuriyert Kupası
KKTC’nin kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde organize edilen Büyük Erkekler Cumhuriyet Kupası maçları 17-19 Kasım tarihlerinde oynanacak.
Cumhuriyet Kupası’nda yedi büyük erkek basketbol takım mücadele ederken, 17 Kasım akşamı oynanacak olan ilk maçlarda Mağusa Gelişim ile KOOP Spor, Mapfree ile Lefke ve Yakın Doğu Üniversitesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi takımları mücadele edecek. Girne Amerikan Üniversitesi Basketbol Büyük takımı ilk günü bay geçecek. Karşılaşmalar Necati Taşkın Spor Salonu’nda oynanacak.

Mehmetali Aksay Genç Bayanlar Turnuvası
26-27 Kasım tarihlerinde dört takımın katılımı ile oynanacak olan Mehmetali Aksay Genç Bayanlar Turnuvası’nda Levent Spor ile Akdeniz Spor Birliği, Girne Amerikan Üniversitesi ile Soyer Spor mücadele edecek. Karşılaşmalar Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak. 

Levent Soykut Genç Erkekler Turnuvası
Basketbol Federasyonu tarafından her yıl organize edilen bir başka anı turnuvası olan Levent Soykut Genç Erkekler turnuvasında yedi takım mücadele edecek.
3-5 Aralık tarihleri arasında oynanacak olan turnuvanın ilk gününde Akdeniz Spor Birliği ile Mapfree, Girne Amerikan Üniversitesi ile Mağusa Gençlik ve Yakın Doğu Üniversitesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi mücadele ederken, Soyer Spor ilk karşılaşmaları bay geçecek. Karşılaşmaların tümü Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak.

Attila Topaloğlu Yıldız Erkekler Turnuvası
Basketbolun ilk hakemlerinden merhum Attila Topaloğlu Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası 10-13 Aralık tarihleri arasında oynanacak.
Altı yıldız erkek basketbol takımının mücadele edeceği turnuvada Akdeniz Spor Birliği, Mağusa Gelişim, Mapfree, Soyer Spor, Yakın Doğu ve Girne Amerikan Üniversitesi takımları mücadele edecek.
10 Aralık’ta oynanacak olan ilk gün maçlarında Mapfree ile Soyer Spor, Yakın Doğu ile de Girne Amerikan Üniversitesi takımları karşı karşıya gelecek.

Bu haber toplam 2845 defa okunmuştur