1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Altınlar çantalarda ve badem ağacı altında çıktı!
Altınlar çantalarda ve badem ağacı altında çıktı!

Altınlar çantalarda ve badem ağacı altında çıktı!

Başkent Lefkoşa’da geçtiğimiz haftalarda art arda yaşanan soygun olaylarıyla ilgili 10 kişi gözaltına alındı. Taşkınköy’deki Lal Kuyumculuk'tan 12 bin TL değerinde, Erdinç Kuyumculuk'tan 3 dakikada 197 bin 524 TL, Küçük Kaymaklı’daki Assos (Altınbaş) Ku

A+A-

 

Didem MENTEŞ

Başkent Lefkoşa’da geçtiğimiz haftalarda art arda yaşanan soygun olaylarıyla ilgili 10 kişi gözaltına alındı. Taşkınköy’deki Lal Kuyumculuktan 12 bin TL değerinde, Erdinç Kuyumculuktan 3 dakikada 197 bin 524 TL, Küçük Kaymaklı’daki Assos (Altınbaş) Kuyumculuktan 40 dakikada 800 bin TL değerinde altın ve pırlanta çaldıkları iddiasıyla, İran uyruklu 4’ü kadın 10 kişi tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar S.R. (E-53), M.E. (E-37), A.N. (E-28), M.R. (E-24), G.E. (E-73), R.A.A. (E-70), S.A. (K-40), Z.E. (K-70), A.A. (K-40) ve N.M. (K-43) dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak haklarında 3’er gün tutukluluk emri alındı.

Mahkemede gözyaşları

Soygun olaylarından çaldıkları iddia edilen altınları Ercan Havaalanı’ndan İran’a kaçırmaya çalıştıkları iddia edilen 6 zanlı dün sabaha karşı havaalanında bir miktar altınla tespit edilirken, zanlı S.R. ile zanlı M.E. Alsancak’ta bir otelde kaldıkları esnada tespit edilerek tutuklandı.
Zanlılardan 70 yaşlarındaki R.A.A ve Z.E. mahkeme öncesinde gözyaşlarına boğuldu, ayakta durmakta zorluk çekti. Zanlıların tümü, soygunları S.R., M.E., A.N. ve M.R.’nin gerçekleştirdiği yönde mahkemede ortak görüş iddiasında bulunarak, diğer zanlıların suçları olmadığı iddiasında bulundular.

Mahkemede hazır bulundular

Zanlılar dün öğleden sonra Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Yardımcısı İlhan Damdelen ve zanlılar şahsen hazır bulundu. Savcı Damdelen, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hüseyin Redif’i mahkemeye tanık olarak dinletti.
Redif, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

“3 soygun olayıyla bağlantılıdırlar”

Redif, 24 Temmuz 2016’da saat 5:00 raddelerinde Lefkoşa Metropol yolu üzerinde bulunan ve işletmeciliğimi İrfan Baysal Han’ın yaptığı LAL isimli kuyumcu dükkanın kuzeye bakan ön vitrin camının taşla kırılarak, hasara uğratıldığını ve vitrinde bulunan 12 bin TL değerinde 27 adet Disel marka kol saatinin sirkat edildiğini belirtti. 19 Ağustos 2016 tarihinde ise saat 4:00 raddelerinde Erdinç Küçükuncular’a ait Erdinç Kuyumculuk isimli iş yerinin, batıya bakan vitrin camının ön kısmındaki panjurunun sert bir cisimle zorlayarak, hasar yaptıktan sonra açıldığını söyleyen Redif, vitrindeki 197 bin 524 TL değerindeki Bin 653 gram altın ve ziynet eşyalarının sirkat edildiğini söyledi. 15 Eylül 2016 tarihinde saat 4:00 raddelerinde Küçük Kaymaklı bölgesinde Muhtar Yusuf Galeria içerisinde bulunan Mustafa Ulu’nun işletmeciliğini yaptığı Altınbaş Kuyumculuğun kuzeye bakan arka vitrin camının kapısını sert bir cisimle hasara uğratıldığını belirten Redif, işyeri içerisindeki toplam 800 bin TL değerindeki bin 500 gram ağırlığında altın ve ziynet eşyalarını sirkat etmekten dolayı tüm zanlıların tutuklandıklarını ifade etti.

“Olay yerinde şapka ve ayakkabı bulundu”

Redif, Erdinç Kuyumculukta meydana gelen olayda yapılan incelemede, vitrin camı yanında 2 adet ücretsiz olan Metropolitan Gazetesi’ne ait iki sayfa ve oto park alanında 1 adet siyah renk kumaş şapkanın bulunarak emare alındığını aktardı. Altınbaş Kuyumculuk olayıyla ilgili yapılan incelemelerde ise üzerinde Arapça yazılı ve KKTC’de satışı olmayan 0.5 litre pet şişesi bulunduğunu belirten Redif, ayrıca Alsancak’ta faaliyet gösteren bir markete ait poşet, 1 adet yeşil renk bant ve 1 adet tek ayakkabı bulunduğunu kaydetti.

“Kameralarda 4 erkek şahıs”

16 Eylül 2016 tarihinden itibaren Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı tüm ekiplerin Altınbaş Kuyumculukta meydana gelen soygun olayı itibariyle birçok işyerindeki kameraların incelendiğini belirten Redif, bu incelemelerde 4 erkek şahısın siyah renk Matrix marka bir kiralık aracın, olay yeri civarında defalarca geçiş yaptığının görüldüğünü aktardı. Redif, olaydan hemen önce ise aracın Galeri’nın oto park yerine ters istikamette kaldırım üzerine giriş yaptığının görüldüğünü, söz konusu araçtan başlarında şapka ve maske olan 3 şahısın inerek işyerinin camına kırıp içeri girdiklerinin görüldüğünü ifade etti. Redif, ada genelinde yapılan araştırmada 265 adet Matrix marka araç olduğunun tespit edildiğini, bu araçların tek tek bulunup tespit edildiğini söyledi. Yapılan tahkikat neticesinde zanlıların, söz konusu aracın Olive Tree bölgesinde bir yerden kiraladıklarının tespit edildiğini aktardı.

“Çantalarda altınlar bulundu”

19 Eylül 2016 tarihinde zanlılar S.R., M.E., A.N. ile M.R’nin adadan çıkış yaptıklarını, 23 Eylül 2016 tarihinde ise adaya geri geldiklerinin tespit edildiğini aktaran Redif, önceki akşam 23:30 raddelerinde zanlı M.E. ve zanlı M.R.’nin Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmak üzereyken tespit edildiklerini ve eşyaları arasında yapılan aramada 656.24 gram ağırlığında altın bulunduğunu söyledi. Zanlı M.E.’nin babası olan zanlı R.A.A. ve annesi olan zanlı Z.E.’nin tasarruflarında bir miktar altın bulunduğunu kaydetti. Redif, zanlılar R.A., S.A., A.A. ve N.B.’nin de Ercan’dan çıkış yapmaya çalıştıkları sırada, tasarruflarında Bin 104.87 gram ağırlığında ziynet eşyası tespit edildiğini kaydetti.

“Badem ağacı altına gömülü 1500 altın”

Hüseyin Redif, dün sabah saatlerinde ise zanlı A.N. ile S.R.’nin Alsancak’ta River Side isimli otelde kaldıkları sırada tespit edildiklerini belirterek, her iki zanlının otelin bahçesinde bulunan badem ağacının altına 1500 gram ağırlığında altını gömdüklerini, bu altınların da bulunarak emare alındığını beyan etti. Ayrıca zanlıların soygun olaylarında kullandıkları emareleri de Karmi bölgesinde bir yere attıklarını ve söz konusu eşyaların bulunarak emare alındığını anlatan Redif, meseleyle ilgili olarak zanlı A.A.’nın gönüllü ifade vererek, suçunu kabul ettiğini aktardı. Altınların tümünün henüz bulunmadığını, kamera kayıtlarının incelenmesi gerektiğini belirterek, alınması gereken ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğu gerekçesiyle zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.

3 gün tutukluluk

Savcı Yardımcısı İlhan Damdelen de meselenin çok ciddi olup, soruşturmanın ciddi boyutta ilerlediğini belirterek, 3 günlük bir süre verilmesini talep etti. Mahkeme, tutukluluk talebi üzerine zanlılara söz hakkı verdi. 6 zanlı kendilerinin suçu olmadığını iddia ederken, 4 zanlı da soygunu kendilerinin gerçekleştirdiğini öne sürdü.
Kıdemli Yargıç Tacan Reynar da huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek, tahkikat maksatlı zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi. 

---------------------------------------


Erdinç Kuyumculuk Direktörü Küçükuncular: “Soyguncuların yakalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim”

Öte yandan Erdinç Kuyumculuk Direktörü Erdinç Küçükuncular ise meydana gelen soygun olayının ülkemizde alışılagelmiş bir biçim olmadığını, Kıbrıs Türk toplumunun bu tür olaylara alışık olmadığını, huzuru sevdiğini söyledi.
Soygun olayının yaşanmasının ardından polis teşkilatına çok inandığını söylediğini aktaran Küçükuncular, zanlıların yakalanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu haber toplam 2879 defa okunmuştur
İlgili Haberler