1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Akıncı'dan Juncker’e mektup
Akıncı'dan Juncker’e mektup

Akıncı'dan Juncker’e mektup

Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’e mektup gönderdi.

A+A-

Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’e gönderdiği mektupta, Kıbrıs Türk tarafının AB ile temasının artmasının ve müktesebata uyum hazırlıkları bağlamında sürdürülen çalışmaların kesintiye uğramadan devam ettirilmesinin önemine değinerek, bu yöndeki çalışmaların Rum tarafının engellemelerinin kurbanı olmaması gerektiğini belirtti.

Akıncı, mektubunda, Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker’e Avrupa Birliği içerisinde ortak bir geleceğe sahip olunabilmesi için AB’nin teknik desteğine ihtiyaç olduğunu anımsattı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in geçtiğimiz günlerde kendisine ve Anastasiadis’e iki toplum lideri sıfatı ile gönderdiği mektubu yanıtladı.

Akıncı cevabi mektubunda Juncker’e, sürdürdüğü ilgisi nedeniyle teşekkür ederken, AB’nin de gözlemci olarak katıldığı İsviçre’nin Crans Montana kasabasında gerçekleşen Kıbrıs Konferansı’nda yaşanan gelişmeleri ve ortaya çıkan sonucu değerlendirdi.

AB yetkililerinin de şahit olduğu gibi, Türk tarafının gösterdiği iyi niyet ve yapıcı tavrın karşılık bulamadığını ifade eden Cumhurbaşkanı, bu tarihi çözüm fırsatının böylece yitirilmiş olmasından duyulan hayal kırıklığının altını çizdi.

Rum tarafının Kıbrıslı Türklerle güç ve yetki paylaşımına gidebilmesi için bir zihniyet dönüşümüne ihtiyaçları olduğunu ifade eden Kıbrıslı Türk lider Akıncı, eski metodolojileri tekrarlayarak sorunların aşılamayacağının ortada olduğunu belirtti.

Mektubunda çözüme ulaşılacak her yolun değerlendirilmesi ve köprüler kurulması gerektiğini ifade eden Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’e cevaben Akıncı, Kıbrıs Türk tarafının, iki toplumun gelecek kaygısı duymadan uyum içerisinde yaşamalarını sağlayacak kalıcı barışa ulaşılması için her türlü çabayı ortaya koymaya devam edeceğini vurguladı.

Bu haber toplam 1718 defa okunmuştur
Etiketler :