1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 4 soygun zanlısı yeniden yargı önünde
4 soygun zanlısı yeniden yargı önünde

4 soygun zanlısı yeniden yargı önünde

Poliste tutukluyken firar eden 4 soygun zanlısı dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı

A+A-

• Erdinç Kuyumculuk ve Asos Altınbaş Kuyumculuk'tan ziynet eşyası çalmaktan tutukluyken 17 Ekim’de sabaha doğru havalandırma boşluğundaki demiri sökerek firar eden ancak akşam saatlerinde ara bölgede Birleşmiş Milletler Barış Gücü tarafından yakalanmalarının ardından KKTC Polisi'ne iade edilen İran uyruklu 4 kişi, 3 ayı geçmeyen bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

• Polis hücrelerinden kaçarak akşamına yakalanan zanlılar Saeid Rohan, Majid Emami, Arash Nourbarkish ve Mansour Rajabi dün bitkin halede mahkemeye geldi. Zanlı Majid Emami’nin sol el parmağında yaralanmalar olduğu ve elinin sarılı olduğu dikkat çekti.

• Polis, dünkü mahkemede zanlı Saeid Rohani ile Majid Emami’nin daha önce üç kez adaya gelip gittiğini ve her seferinde söz konusu cürümleri işlediklerini tespit ettiklerini açıkladı.

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da Erdinç Kuyumculuk ve Asos Altınbaş Kuyumculuk'tan ziynet eşyası çalmaktan tutukluyken 17 Ekim’de sabaha doğru havalandırma boşluğundaki demiri sökerek firar eden ancak akşam saatlerinde ara bölgede Birleşmiş Milletler Barış Gücü tarafından yakalanmalarının ardından KKTC Polisi'ne iade edilen İran uyruklu 4 kişi, 3 ayı geçmeyen bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderildi. Polis, dünkü mahkemede zanlı Saeid Rohani ile Majid Emami’nin dha önce üç kez adaya gelip gittiğini ve her seferinde söz konusu cürümleri işlediklerini tespit ettiklerini açıkladı.

Zanlılar yeniden yargı önünde

Polis hücrelerinden kaçarak akşamına yakalanan zanlılar Saeid Rohan, Majid Emami, Arash Nourbarkish ve Mansour Rajabi dün bitkin halede mahkemeye geldi. Zanlı Majid Emami’nin sol el parmağında yaralanmalar olduğu ve elinin sarılı olduğu dikkat çekti. Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar, huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Behzat Mavioğlu ve zanlılar hazır bulundu. Mavioğlu, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hüseyin Redif’i mahkemeye tanık olarak dinletti.
Redif, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

İlk Lâl Kuyumculuk soyuldu

Redif, Rohan ile Emami’nin 24 Temmuz’da 5:00 raddelerinde Metropol bölgesinde faaliyet gösteren Lâl isimli kuyumcu dükkanın kuzeye bakan ön vitrin camının taşla kırılarak, hasara uğratıldığını ve vitrinde bulunan 12 bin TL değerinde 27 adet Disel marka kol saatinin sirkat ettiklerini söyledi.
Daha sonra her iki zanlının Girne’de Mete Adanır Caddesi üzerinde bulunan Akay Optik isimli işyerinin  vitrin camını kırarak hasara uğrattıklarını belirten Redif, 21 Temmuz’da ise Dereboyu’nda bulunan Reşat Optik isimli işyerinin vitrin camını kırarak hasara uğrattıklarını açıkladı.

Daha sonra Erdinç ve Assos soyuldu

Hüseyin Redif, tüm zanlıların ise 19 Ağustos 2016 tarihinde saat 4:00 raddelerinde Taşkınköy’de Erdinç Kuyumculuk isimli iş yerinin, batıya bakan kepenk ve vitrin camını kırarak, hasara uğrattıktan sonra vitrinden 344 bin 774 TL değerindeki Bin 653 gram altın ve ziynet eşyalarının sirkat ettiklerini kaydetti. Redif, 15 Eylül 2016 tarihinde ise Küçük Kaymaklı bölgesinde Muhtar Yusuf Galeria içerisinde bulunan Altınbaş Kuyumculuğun vitrin camının kapısını kırıp hasara uğrattıktan sonra açarak, içresinden toplam 800 bin TL değerindeki bin 500 gram ağırlığında altın ve ziynet eşyalarını sirkat ettiklerinin tespit edildiğini aktardı.

Altınlar bulunmuştu

Redif, zanlılar Majid Emami ve Mansour Rajabi’nin 29 Eylül 2016 tarihinde yurt dışına çıkış yapacakları sırada Ercan Havaalanı’nda tespit edildiğini ve yanlarında bulunan İran uyruklu şahsılarla birlikte, tasarruflarındaki Bin 104.87gram ziynet eşyasının tespit edilerek alındığını aktardı.
30 Eylül 2016 tarihinde ise Saeid Rohan ve Arash Nourbarkish’ın adaya giriş yaptıklarını ve aynı gün River Side Otel’de tespit edildiklerini anlatan Redif, zanlıların tasarrufunda bin 335 gram ağırlığında ziynet eşyası bulunup alındığını kaydetti. Redif,Tüm zanlıların 30 Eylül’de mahkemeye çıkarılarak önce 3 gün daha sonra 8’er gün ve son olarak da 8’er gün tutukluluk emri alındığını belirtti.

Hücreden firar ettiler!

Hüseyin Redif, zanlıların mahkeme emriyle tutuklu bulundukları Lefkoşa Polis Müdürlüğü hücrelerinden, 17 Ekim 2016 tarihinde saat 4:30 raddelerinde, 9 numaralı hücrenin kuzeye bakan havalandırma penceresini kırarak hasara uğrattıklarını belirterek, hücredeki 5 adet battaniyeyi de sirkat edip, yasal tutukluluktan firar ettiklerini açıkladı. Redif, aynı gün zanlıların Lefkoşa’da makarna fabrikası olarak bilinen ara bölgede, BM Barış Gücü askerleri tarafından tespit edilip, Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiğini aktardı.

İki zanlı 3 kez adaya giriş yapıp, aynı suçları işledi

Tüm bu meselelerle ilgili tahkikatın çok geniş kapsamlı devam ettiğini, çok ciddi bir mesele olduğunu anımsatan Redif, zanlıların yasal tutuklu bulundukları süre içerisinde, yargıcın verdiği emri hiçe sayarak hücreden kaçmalarının da toplumda büyük infial yarattığına dikkat çekti. Redif, zanlılar Majid Emami ve Mansour Rajabi’nin adada ‘turist’ statüsünde bulunduğunu, diğer zanlılar Saeid Rohan ve Arash Nourbarkish’ın da 9 günlük vizeyle adada bulunduğunu söyledi. Redif, zanlılar Arash Nourbarkish ile Mansour Rajabi’nin adaya ilk kez geldiğini ancak zanlılar Saeid Rohan ile Majid Emami’nin daha önce 3 kez geldiğini belirterek, bu iki zanlının her seferinde söz konusu cürümleri işlediklerini tespit ettiklerini açıkladı.

Olayda kullanılan alet bulundu

Polis memuru Redif, zanlıların ‘dükkan açma’, ‘sirkat’, ‘kasti hasar’ ve ‘askeri bölgeyi ihlal’ etme suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklandığını belirterek, 4 zanlının da gönüllü ifade verip suçlarını izah ettiklerini dile getirdi. Zanlıların suçları işlediklerine dair kamera kayıtları, olay yerlerinde kullandıkları levreğin yerini gösterdiklerini ve tüm açmış oldukları yerleri polise gösterdiklerini beyan etti.
Redif, meseleyle ilgili soruşturmanın çok geniş çaplı sürdüğünü, dosyanın hazırlanmasının da uzun süre alacağını belirterek, zanlıların uzun süreli cezaevine gönderilmesi talep etti.

3 ay cezaevine gönderildiler

Savcı Mavioğlu da söz konusu suçların ağır ceza kapsamında olan suç türlerinden olduğuna, zanlıların meseleyle bağlantıları olduğuna dair güçlü olgular olduğuna dikkat çekerek, uzun süreli hapislik cezası içeren suçlardan olduğuna vurgu yaptı. Zanlıların firar olayının da göz önünde bulundurulduğu zaman polis memurunun talep etmiş olduğu 3 aylık sürenin dahi yetersiz olabileceğine dikkat çekti.
Yargıç Tacan Reynar da huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, zanlıların firar olaylarının da bilgisine geldiğini ve kaçma ihtimallerine karşı davaları görüşülünceye dek tüm zanlıların 3 ayı aşamayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerine emir verdi.

Bu haber toplam 2378 defa okunmuştur
İlgili Haberler