1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Zirvede tek başına
 Zirvede tek başına

Zirvede tek başına

HAFTANIN PANORAMASI...

A+A-

 

K-Pet Süper Lig’in 11’inci hafta maçlarının ardından lider Yenicami en yakın takipçisi Küçük Kaymaklı ile arasındaki puan farkını 6’ya taşıdı. Ligin 11’inci haftasında oynanan 7 karşılaşmanın 6 tanesini ev sahibi ekipler kazanırken, deplasmanda kazanan takım olmadı. Bir karşılaşmanın beraberlikle tamamlandığı haftada 29 gol kaydedildi.
Süper Lig’de haftanın en önemli karşılaşmasında lig lideri Yenicami ile takipçisi Küçük Kaymaklı karşı karşıya geldi. Maçın ilk devresinde bulduğu golle karşılaşmayı kazanan Yenicami, rakibi ile arasındaki puan farkını 6’ya taşıyarak şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti.

Cihangir’den ilk galibiyet
Haftaya 3 ve 4’üncü sıralarda giren Mormenekşe ile Yeniboğaziçi, 11’inci haftada yaşadıkları mağlubiyetlerle yerlerini kaybettiler. Doğan Türk Birliği deplasmanına konuk olan Mormenekşe, uzun süre eksik oynayan rakibine 4-2 mağlup oldu. Bu sonucun ardından Doğan Türk Birliği üçüncü sıraya yükselirken Mormenekşe haftayı 6’ncı sırada tamamladı.
Süper Lig’de bu hafta Cihangir sezonun ilk galibiyetini elde etti. Bu haftaya kadar ligin namağlup iki takımından biri olan Yeniboğaziçi’ni 4-0’lık farklı bir skorla mağlup ederek hem rakibine ilk yenilgisini yaşattı hem de haftayı 7’nci sırada tamamlamasına neden oldu.

Bağcıl ve Lefke farklı
Bostancı Bağcıl farklı skorlarla galip gelmeye devam etti. Geçtiğimiz hafta Gönyeli’yi 7 golle mağlup eden Bağcıl, bu hafta kendi evinde Lapta’yı 6-0’lık skorla yenerek çıkışını devam ettirdi.
Haftanın farklı galibiyetlerinden bir tanesini Lefke elde etti. Ligin son sırasında yer alan Gönyeli’yi konuk eden Lefke, Kasım Tağman’ın 4 golle yıldızlaştığı maçta rakibini 5-0 yenerek 3 puanı alan taraf oldu.
Haftanın büyük heyecana sahne olan maçı Gençler Birliği ile Mağusa Türk Gücü arasında oynandı. Toplam 5 golün atıldığı maçta G.Birliği rakibini 3-2 yendi. Özellikle 90’ıncı dakikaya 2-1 geride giren G.Birliği, son bölümlerde bulduğu 2 golle galip gelmeyi başardı.
Haftanın tek beraberlikle noktalanan karşılaşması Çetinkaya ile Serdarlı arasında oynandı. Her iki takım kaydettiği 1’er golle haftayı 1’er puanla tamamladı.

 

SONUÇLAR

Yenicami – K.Kaymaklı: 1-0
Doğan TB – Mormenekşe: 4-2
Bağcıl – Lapta: 6-0
Cihangir – Y.Boğaziçi: 4-0
Çetinkaya – Serdarlı: 1-1
G.Birliği – Mağusa TG: 3-2
Lefke – Gönyeli: 5-0

(13 Aralık 2014 Cumartesi: K. Kaymaklı-Gençler Birliği, Lapta-Lefke, Mormenekşe-Yenicami, Serdarlı-B. Bağcıl. 14 Aralık 2014 Pazar: Mağusa Türk Gücü-Y. Boğaziçi, Gönyeli-Doğan T.B., Çetinkaya-Cihangir.)

Bu haber toplam 1141 defa okunmuştur