1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Zeyna’dan kaçış yok!
Zeyna’dan kaçış yok!

Zeyna’dan kaçış yok!

Narkotik detektör köpeği Zeyna’nın tepki vermesi sonrası yapılan aramada, yaklaşık 10 gram eroin ve 5 gram hintkeneviri bulundu

A+A-

Ülkeye ‘turist’ sıfatıyla giriş yapmaya çalışan isminin baş harfleri K.Z olan şahısın tasarrufunda eroin ve hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulundurmak şüphesiyle tutuklandı. Detektör köpeği Zeyna’nın tepki vermesi üzerine zanlının tasarrufunda 10 gram eroin ve 5 gram hintkeneviri türü uyuşturucuyu bulunduğu iddia edilerek Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Yardımcısı İlhan Damadelen ve zanlılar hazır bulundu. Savcı Damdelen, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı önleme şubesinde görevli polis memuru Cemal Ramiz’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Ramiz, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

Ramiz, 8 Eylül tarihinde saat 18.00 raddelerinde Ercan’dan giriş yapmak isteyen zanlı K.Z. üzerine narkotik detektör köpeği Zeyna’nın tepki vermesi sonrası yapılan aramada, tasarrufunda yaklaşık 10 gram eroin ve 5 gram hintkeneviri olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alındığını söyledi. Cemal Ramiz tahkikatın yeni başladığını alınan emarelerin laboratuara gönderileceğini belirterek soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Hale Ahmet Raşit huzurunda verilen şahadet ve zanlı avukatının itiraz etmemesini göz önünde bulundurarak zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1870 defa okunmuştur