1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. YKP, Anayasa Değişikliğini eleştirdi
YKP, Anayasa Değişikliğini eleştirdi

YKP, Anayasa Değişikliğini eleştirdi

YKP, Anayasa değişikliğindeki çalışmaların özel veya resmi olmalarına bakılmaksızın üniversitelerin özerkliğini ortadan kaldıracağı iddia etti

A+A-

 

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Anayasa değişiklik paketinde “YÖDAK gibi üniversiteleri cendereye alacak anti-demokratik uygulamalar bulunduğunu” savunarak, Anayasa değişikliğine “hayır” çağrısını yineledi.

YKP’den yapılan açıklamada, Anayasa değişikliğindeki çalışmaların özel veya resmi olmalarına bakılmaksızın üniversitelerin özerkliğini ortadan kaldıracağı iddia edildi.

Anayasaya eklenmesi öngörülen YÖDAK maddesine işaret edilen açıklamada, bu madde çerçevesinde üniversitelerin senatoları ve yönetim kurullarına “iş kalmayacağı” ileri sürüldü.

Açıklamada, “Tıpkı Türkiye’de 12 Eylül ile TC Anayasası’na giren YÖK gibi, bir üniversitenin bilimsel araştırma faaliyetlerini yönlendirmek YÖDAK’ın işi olacaktır. O zaman hangi bilimsel özerklikten bahsedilecektir? Öğretim elemanı yetiştirmek için farklı programlar uygulayan ünlü üniversiteler vardır. Hangisini devlet kararlaştıracaktır?” ifadelerine yer verildi.

İlgili maddenin eğitim öğretim planlamasını da YÖDAK’a verdiği kaydedilen açıklamada Anayasa değişikliğine “özerk, demokratik, bilimsel üniversite talebi çerçevesinde” ‘Hayır’ çağrısı yinelendi.

(tak)

Bu haber toplam 1030 defa okunmuştur