1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Yerde buldum” dedi yakalandı!
“Yerde buldum” dedi yakalandı!

“Yerde buldum” dedi yakalandı!

Üniversitede öğrencisi H.K.I önceki gün uyuşturucu suçundan yakaladı

A+A-

Didem MENTEŞ

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Lefkoşa Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri aldığı bir ihbarı değerlendirerek, bir üniversitede öğrenci olan adının baş harfleri H.K.I olan şahsı önceki gün uyuşturucu suçundan yakaladı. Nijerya uyruklu 30 yaşındaki zanlı H.K.I uyuşturucu tasarrufu iddiasıyla tutuklanarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, iddia makamında Başsavcılık adına davada Savcı Yardımcısı Atilla Etkin ve savunma avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı Etkin, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü'nde görevli Polis Çavuşu Barış Duman'ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Duman, mahkemede yeminli şahadet vererek, meseleyle ilgili olguları aktardı.

"Yerde bulduğunu söyledi"
Barış Duman, 9 Haziran 2015 tarihinde saat 11:40 raddelerinde narkotik ekiplerince UKÜ'de bulunan bir kampus içerisinde bulunan zanlının şüphe uyandırdığını belirterek, zanlının tasarrufunda yapılan aramada giydiği siyah renk pantolonun ön cebinde 1 gram ağırlığında Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını söyledi.

Zanlı H.K.I.'nın gözaltına alınarak tutuklandığını aktaran Duman, zanlının suçlamaları kabul etmeyerek söz konusu maddeyi yerde bulduğunu iddia ederek ifade vermediğini belirtti. Barış Duman, zanlıdan idrar örneği alındığını ve üzerinde bulunan uyuşturucu maddeyle birlikte Devlet Laboratuarı’na gönderildiğini belirterek, zanlının ikametgahında yapılan aramada ise herhangi bir maddeye rastlanmadığını ifade etti.
Benzer davası mevcut

Benzer suç
Meseleyle ilgili olarak 2 kişiden ifade alındığını aktaran Duman, söz konusu maddenin nereden temin edildiğini tespit edilemediğini söyledi. Polis Çavuşu zanlı H.K.I.'nın 7 Mart 2015 tarihinde ise yine uyuşturucu madde tasarrufu suçundan dolayı davası bulunduğunu ve teminatla serbest bırakıldığını da hatırlattı. Meseleyle ilgili tahkikatın henüz yeni başladığını, alınması gereken ifadelerin olduğunu söyleyen Barış Duman, zanlının serbest kalması halinde soruşturmaya etki edebileceği gerekçesiyle 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Yargıç Meltem Dündar, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlı H.K.I'nın 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1420 defa okunmuştur