1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Yenicami’den vefa örneği
Yenicami’den vefa örneği

Yenicami’den vefa örneği

Yenicami’den vefa örneği

A+A-

 

Burhan Gürkan

Süper Lig ekiplerinden Yenicami Ağdelen Kulübü, ligin 9’uncu haftasında oynadığı ve 2-0 kazandığı Mağusa Türk Gücü karşılaşması öncesinde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Siyah beyazlı camiaya 1970 – 1974 yılları arasında hizmet veren ve önemli başarılara imza atan kadro yeniden bir araya geldi, akademi ve A takım futbolcuları ile buluştu, taraftarlar tarafından alkışlandı.

EFSANE KADRO
Yenicami’nin bir araya getirilen kadrosunda yer alan isimler, kulüp için önemli başarılar yakalmış isimlerdi. Zira, 1970 – 71 sezonunda kulübe tarihindeki ilk 1. Lig şampiyonluğunu yaşattılar. Bu başarının yanı sıra 1972 – 73 sezonunda yenilmeden şampiyon olan Yenicami, o sezon aynı zamanda Kıbrıs Kupası şampiyonluğu da yaşadı. Kadronun başarıları bunlarla sınırlı değildi. 1973 – 74 sezonunda ise lig şampiyonluğunun yanı sıra Yusuf Kaptan Kupası ve 50. Yıl Kupası’nın da kulübün müzesinde yer almasını sağladılar.

MTG MAÇI ÖNCESİ BİR ARAYA GELDİLER
Mağusa Türk Gücü ile oynanan lig maçı öncesinde o dönemde kulübe hizmet veren isimler bir araya getirildi. Organizasyonun açıklamasında efsane kadronun sadece resimlerle anılmadığına vurgu yapıldı. Kadroda kimler yoktu ki? Teknik direktör Günay Caymaz’ın yanı sıra kaleciler Taner Ulutaş, Gülderen, Turgay Kara, Kamuran, Zihni Kalmaz, Raif Örtunç, Salih Tarcan, Ahmet Dokuz, Soner Akbas, Hasan Kasnak, Alkan, Aydın Çırakoğlu, Hüseyin Kasnak, Fevzi Adanır, Mehmet İkizer ve Cemal İkizer etkinlikte bir araya gelerek hasret giderdiler.

ÜÇ DÖNEM BİR ARADA
Efsane kadroda yer alan isimler maç öncesinde yeniden siyah beyazlı formayı sırtına geçirdi. A takım futbolcularının yanı sıra son yıllarda büyük önem verilen akademiden küçük futbolcular efsane kadronun oyuncuları ile Atatürk Stadı’nın yeşil çimlerine alkışlarla çıktılar. Birlikte çekilen fotoğrafın ardından futbolcular o dönemde kazandıkları bir kupa ile tribüne gelen taraftarları selamladılar.

Bu haber toplam 2238 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 291. Sayısı

Adres Kıbrıs 291. Sayısı