1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yeni yol heyecanı
Yeni yol heyecanı

Yeni yol heyecanı

“Kısa Yol Projesi” adı altında, Akıncılar- Haspolat yolunun yapılması kararı, bölge halkını mutlu etti.

A+A-

“Kısa Yol Projesi” adı altında, Akıncılar- Haspolat yolunun yapılması kararı bölge halkını mutlu etti. Özellikle uzun yıllardır “yol çilesi” çeken Akıncılar sakinleri yeni yolun inşası ile köyle ulaşımın kolaylaşacağına inanıyor.
Yeni yolun tamamlanması ile Akıncılar’a gitmenin 13 km kısalacak olması bölgede büyük sevinç yarattı.
Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros, Muhtarı Sultan Barbaros ve köy halkı YENİDÜZEN’e konuşarak yeni kararı yorumladı.
Yeni Bakanlar Kurulu’nun kararı, izole edildikleri yaşamdan kurtulacaklarını dile getiren Akıncılar halkı kararı sevinçle karşılandıklarını belirtti.  “Kimsenin asker ile iç içe bir yaşam istemediğini” dile getiren kimi köylüler  “En azından  ‘KKTC vatandaşı’ olduğumuzu artık hissedebileceğiz” diye konuştu. Kısa yol projesi ile yolun 13 km kısalması ve askeri bölgenin dışına taşınacak olmasını umut verici bulan Akıncılar halkı, “Köyümüzün tekrar eski günlerine dönmesini istiyoruz” dedi. Yolun kısalması ile birçok vatandaşın köye dönüş yapacağını belirten bölge halkı, gençlerin de artık göç etmek zorunda kalmayacaklarını belirtti. Kimi köylüler ise “Uzun vadeli gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin başaramadığını Sibel Siber hükümeti başardı” diyerek, yeni yapılacak yolu merak ettiklerini anlattı. “Akıncılar’ ı Lefkoşa’ya bağlayacak yeni bir yol yapımı için başlatılan proje; Haspolat çemberinden Güney’e doğru uzanacak ve Haspolat arıtma tesisinin yanından Ercan Havaalanını’nın batısına kadar devam edecek ve Gaziler (Piroi) köyünün dışından eski yola bağlanacak”diyen beleidye başkanı Barbaros, “43 km’lik yolumuz 19 km olacak” dedi.

Derman PAÇA'nın haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 2148 defa okunmuştur