1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Yeni müşavirler yaratacağız diyen bir iktidar var”
“Yeni müşavirler yaratacağız diyen bir iktidar var”

“Yeni müşavirler yaratacağız diyen bir iktidar var”

Eski Maliye Bakanı CTP Milletvekili Birikim Özgür’den müşavir açıklaması

A+A-

Eski Maliye Bakanı CTP Milletvekili Birikim Özgür müşavir meselesi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Şu anki iktidarın yeni müşavirler yaratacağız diyen bir yapıda olduğun kaydeden Özgür, “Müşavirlerin listesini büyük bir marifetmiş gibi yayınlamak yerine bu yasa değişikliği önerisinin peşine düşsek, toplumsal tepkiyi somut bir adım atılmasını sağlamak üzere örgütlesek daha iyi olmaz mı?”sorusunu sordu.

Birikim Özgür şunları söyledi:

“Müşavirlerle ilgili mesele siyasi bir meseledir. Çözümü de çok basittir. Hangi partinin önerdiği hiç önemli değil; mecliste bu konuda bir yasa değişikliği önerisi görüşülmeyi bekliyor. Bu yasa değişikliği önerisinin ivediliğini reddeden, ivediliği reddederken "evet yeni müşavirler yaratacağız" diyen, emekliliğine bir yıldan az bir süre kaldığı halde sırf daha yüksek emekli ikramiyesi ve emeklilik maaşı alsın diye yandaşlarını müdür olarak atayan bir iktidar var.

Müşavirlerin listesini büyük bir marifetmiş gibi yayınlamak yerine bu yasa değişikliği önerisinin peşine düşsek, toplumsal tepkiyi somut bir adım atılmasını sağlamak üzere örgütlesek daha iyi olmaz mı?

"Siz iktidardayken niye bu yasa değişikliğini yapmadınız?" diyecek olana verecek bir cevap var ancak bu da marifet değil. Eğer bu gerçek bir sorunsa, gelin hep birlikte bu soruna gerçek bir çözüm üretelim. Gelin kimseyi gereksiz yere hedef tahtası yapmadan hep birlikte bu yasa değişikliği önerisinin meclis tatile girmeden yasalaşması için iktidara çağrıda bulunalım ve sonuca ulaşalım...

Bu haber toplam 2505 defa okunmuştur
Etiketler : ,