1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yeni Kıbrıs Özel Danışmanı yolda
Yeni Kıbrıs Özel Danışmanı yolda

Yeni Kıbrıs Özel Danışmanı yolda

Ban’ın yeni Kıbrıs Özel Danışmanı’nın Pascoe olacağı iddia edildi

A+A-


BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un, yeni Kıbrıs Özel Danışmanı olarak, eski Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Lynn Pascoe’yu atayacağı iddia edildi.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Kıbrıs Rum Ulusal Konseyi’nin dünkü toplantısında konunun gündeme geldiğini ve Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis’in bu konuda konseye bilgi verdiğini yazdılar.

Gazete, Ban’ın Pascoe’yu Kıbrıs Özel Danışmanı olarak atamasının en büyük sebeplerinden birinin Pascoe’nun yakın arkadaşı olması ve ona güvenmesi olduğunu belirtirken, bir önceki Kıbrıs Rum hükümetinin, BM Genel Sekreter Yardımcısı olduğu dönemde Pascoe’yla çekişmeler yaşadığını ve Kıbrıs sorunuyla meşgul olmamasını istediğini kaydetti.

Ayrıca, yeni Kıbrıs Özel Danışmanı atanması konusunun İngiltere tarafından hazırlanan UNFICYP raporunda da yer aldığını ve raporda BM Genel Sekreteri’ne, Özel Temsilci ataması öğüdünde bulunulduğunu hatırlatan gazete, böyle bir önerinin raporda yer almasının, bu konuda BM’nin beş daimi üyesinden bazılarıyla konunun istişare edildiğinin göstergesi olduğunu savundu.

Gazete, UNFICYP’in görev süresinin uzatılması raporunda sürpriz beklenmediğini de vurguladı.
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanlığı, Alexander Downer’in görev süresinin 20 Nisan’da dolmasıyla o tarihten beri boş bulunuyor. Bu görevi şu anda BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim yürütüyor.
(tak)

Bu haber toplam 2060 defa okunmuştur