1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yelena imzayı attı
Yelena imzayı attı

Yelena imzayı attı

Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi’nde mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Belaruslu yıldız Yelena Leuchanka’ya resmi imzayı attırdı. Çin Kadınlar Basketbol Ligi’nde sezonun tamamlanmasının ardından YDÜ’ye transfer olduğunu söyleyen Belaruslu yıldı

A+A-

Eren ŞİŞİK

Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi’nde mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Belaruslu yıldız Yelena Leuchanka’ya resmi imzayı attırdı. NEU RA 25 Spor Salonu’nda gerçekleşen imza töreninde YDÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan ve YDÜ Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Atamtürk de hazır bulundu.

Leuchanka: “Her zaman harika şeylerin parçası olmak isterim”
İmza töreninde konuşan Belaruslu yıldız Çin Kadınlar Basketbol Ligi’nde sezonun tamamlanmasının ardından ayrılmak istediğini ve YDÜ’ye transferinin gerçekleştiğini söyledi. Menejerinin kendisine YDÜ’den övgüyle bahsettiğini kaydeden Leuchanka, “Bana YDÜ’nün hedefleri ve yapmak istediklerinden bahsetti. Benim için çok güzel bir öneriydi. Ben her zaman harika şeylerin bir parçası olmak isterim.”dedi.

“Buraya kazanmaya geldim”
YDÜ’yü tercihini kendi kariyeri açısından da farklı bir pencere olduğunun altını çizen tecrübeli basketbolcu, “Takıma katkı sağlamak ve 1. Lig yolunda yardımcı olmak için elimden geleni yapacağım. Yapı olarak her zaman kazanmak isteyen bir yapıya sahibim. Buraya da kazanmaya geldim.” diye konuştu. YDÜ’nün bir parçası olduğu için çok mutlu olduğunu vurgulayan Leuchanka, “Şu an odaklandığım tek şey takımım ve basketbolum. Sisteme, koça ve oyunculara bir an önce ayak uydurup takıma katkı sağlamak istiyorum.” dedi.

Tüzünkan: “En iyilerden birini aldık”
Söz konusu transfer ile ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan YDÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan, kadın basketbolunda Avrupa’nın en iyilerinden biri olarak gösterilen Yelena Leuchanka’yı transfer ettiklerinden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.
Yelena’nın takımlarının bir parçası olmasının kendileri için bir gurur kaynağı olduğunun altını çizen Tüzünkan, “Takım olarak hedeflerimiz ortada. Ülkemizdeki ilkleri gerçekleştirmek istiyoruz. Sesimizi Türkiye’de ve Avrupa’da duyurmak için çalışıyoruz. Yelena’yı transfer etmemiz de bunun bir göstergesidir.” diye konuştu. Çok iddialı bir ekibe sahip olduklarını belirten Tüzünkan, takımım ikinci turda da başarılı olacağına olan inancının tam olduğunu söyledi. Tüzünkan son olarak Yelena ve Aisha ile birlikte özellikle pota altında rakiplerinin birkaç adım önüne geçtiklerine inandığını ifade etti.

Atamtürk: “Yelena sembol olacak”
İmza töreninde konuşan YDÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Atamtürk ise, ülke adına bugüne kadar gerçekleştirilmiş en kariyerli oyuncu transferinin Yelena Leuchanka olduğunu söyledi. Yelena’nın YDÜ forması altında büyük başarılara imza atacağına ve takıma büyük bir katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Atamtürk, “Yelana ülkemizi tanıtmamız açısından çok önemli bir isim. Burada göstereceği performansla takımımızın ve ülkemizde sembol hale gelecek.”dedi.

Bu haber toplam 1937 defa okunmuştur