1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ Yükseliş’e “DUR” dedi: 29-24
YDÜ Yükseliş’e “DUR” dedi: 29-24

YDÜ Yükseliş’e “DUR” dedi: 29-24

Hentbol Büyük Erkekler Ligi’nde YDÜ, Yükseliş’i mağlup ederek rakibine ilk yenilgisini tattırdı

A+A-

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Büyük Erkekler Ligi’nde 6.hafta müthiş bir maçla başladı. Ligin iki şampiyonluk adayı Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Yükseliş arasındaki maçta gülen taraf maçı 29-24 kazanan YDÜ takımı oldu. YDÜ aldığı galibiyetle, Yükseliş’e ilk mağlubiyetini tattırmayı başardı.

Maçın en skoreri Erdal oldu
Atatürk Spor Salonu’nda oynanan zorlu karşılaşma çok çekişmeli başladı. YDÜ’nün oyunun büyük bölümünü önde götürdüğü gözlemlenirken, Yükseliş’in YDÜ’nün farkı açmasına izin vermemesi maçın baştan sona heyecan içerisinde geçmesini sağladı. YDÜ takımında Erdal Yağuzluk kaydettiği 7 golle maçın en skorer oyuncusu oldu ve galibiyette önemli rol oynadı. Yükseliş takımında Ahmet Öksüzoğlu’nun hücum performansında kaydettiği 6 gol Yükseliş’in galip gelmesi için yeterli olmadı.

YDÜ rakibi maça ortak etmedi
YDÜ takımında Erdal’ın yanı sıra Özden Demiralp 5, Ahmet Altan ve Gökay Tatlıyay da kaydettiği 4 golle galibiyette önemli rol oynadı. Oyunun kontrolünü sürekli elinde bulunduran taraf olan YDÜ takımı yakaladığı hızlı hücumlarda özellikle Ahmet Altan’la bulduğu gollerle rakibinin maça ortak olmasını engelledi. Yükseliş takımı ise hucümsal ve defansif anlamda fena bir oyun ortaya koymasa da yaptığı basit hatalarla farkı 2 sayının altına bir türlü düşüremedi. YDÜ aldığı galibiyetle puanını 10’a yükseltti ve ikili averajla rakibinin üzerine geçmeyi başardı.

6.hafta devam ediyor
Hentbol Büyük Erkekler Ligi’nde 6.haftada 13 Nisan Pazartesi Darbaz ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) karşı karşıya gelirken, haftanın kapanış maçı 14 Nisan Salı günü Beşparmak ile Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) arasında oynanacak.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Yer: Atatürk Spor Salonu
Hakemler: Murat Özyay, Tolga Kınacı
İlk yarı: Yükseliş 10-12 YDÜ
Maç: Yükseliş 24-29 YDÜ
Yükseliş: Enç Bodamyalızade, Berkman Ayalılar (4), Fırat Sönmezer (1), Cemil Gürsel (1), Berkem Nurdal (4), Alp İnan (2), Çağın Yücel (1), Sami Jacob, Özkan Özenalp (2), Önder Dereli, Haldun Göksu, Mehmet Tilki, Faik Özcoşkun (3), Ahmet Öksüzoğlu (6), Mehmet Karlıtaş, Görkem Dağda
YDÜ: Doğay Ever (1), Ahmet Altan (4), Suat Erosal (2), Erdal Şamil (1), Ömer Bozkurt (2), Zeeb Choudhry (2), Fırat Alasya, Murat Çaltınoğlu, Doğukan Mengü, Erdal Yağuzluk (7), Gökay Tatlıyay (4), Fırat Çolakoğlu, Özden Demiralp (5), Kadir Alkış, Şahin Kopça (1)

Bu haber toplam 1782 defa okunmuştur