1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ galibiyete kilitlendi
YDÜ galibiyete kilitlendi

YDÜ galibiyete kilitlendi

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, bugün oynayacağı Mersin Kurtuluş maçı için dün Mersin’e gitti

A+A-

Eren ŞİŞİK (KTSYD / Mersin)

Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi  (YDÜ) bugün oynayacağı Mersin Kurtuluş maçı için hazırlıklarını tamamladı. Dün öğle saatlerinde Adana üzerinden Mersin’e geçen YDÜ, maçın oynanacağı Edip Buran Spor Salonu’nda son antrenmanını dün 16.30’da gerçekleştirdi. YDÜ ile Mersin Kurtuluş arasında oynanacak karşılaşma bugün saat 14.00’de başlayacak.

Basketbolcular hırslı ve istekli
Zorlu karşılaşmaya ‘mutlak galibiyet’ parolası ile çıkacak olan YDÜ Kadın Basketbol Takımı oyuncuları dünkü antrenmanda hırslı ve istekli görüntüleriyle dikkat çekti. Şu ana kadar; Harran Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Mersin Basketbol ve Harranspor’u mağlup etme başarısı göstererek 4’te 4 yapan YDÜ, B Grubu içerisinde kayıpsız ilerleyen tek takım konumunda.

YDÜ çıkışını sürdürmek istiyor
YDÜ’nün rakibi Mersin Kurtuluş takımı ise çıktığı 4 karşılaşmadan 2’sini galip kapatırken, 2 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrıldı. Mersin Kurtuluş karşılaşmasına da favori olarak çıkacak olan YDÜ, kritik karşılaşmadan da galibiyetle dönüp çıkışını sürdürmek istiyor.

Gözeneli: “Kazanmamız gereken bir deplasman”
Zorlu karşılaşma ile ilgili olarak konuşan YDÜ Kadın Basketbol Takımı koçu Cemal İlker Gözeneli, grupta yer alan güçlü ve hedefleri olan rakiplerden biriyle karşılaşacaklarını belirtti. Mersin Kurtuluş’un yeni bir oyuncu transferi de yaptığını ve 1.97 boyunda etkili bir pivot oyuncuyu renklerine bağladığını kaydeden Gözeneli, “Bizim için çok önemli ve kazanmamız gereken bir deplasman. Geçen hafta içerisinde gerekli çalışmalarımızı yaptık. Savunma ve hücumdaki oyun stratejilerimizi belirledik.” diye konuştu.

“Oyuncularım sistemime ayak uydurmaya başladı”
Takımının moral olarak çok iyi durumda olduğuna vurgu yapan Gözeneli, gün geçtikçe daha iyiye gittiklerinin altını çizdi. Savunmada yaptıkları mücadele ve performansı hücumsal anlamda da yapmaları halinde bu maçı kazanacaklarını kaydeden Gözeneli, ilk aşamada hedeflerinin gruplarını lider bitirmek olduğunu söyledi. Oyuncularının oynatmak istediği sisteme ayak uydurmaya başladığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, “Özellikle Kıbrıslı oyuncuların çok fazla yol kat ettiğini söyleyebilirim. Onlarla birlikte oyuncu rotasyonumuzu geniş tutacağız. Bundan sonraki maçlarda Kıbrıslı oyuncularımın da rolleri çok daha iyi olacak” dedi.

Aslı Sevinç: “Karşılaşmanın öneminin farkındayız”
Mersin Kurtuluş karşılaşması ile ilgili olarak konuşan takım kaptanı Aslı Sevinç, takımın moral motivasyon olarak çok iyi durumda olduğunu söyledi. Karşılaşmanın öneminin farkında olduklarını kaydeden Aslı, “Çok iyi bir takımla oynuyoruz. Sahaya çıkıp elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi. Tecrübeli basketbolcu ayrıca hedeflerinin bu yıl bir üst lige çıkmak olduğunu da ifad

Bu haber toplam 1236 defa okunmuştur