1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ Bahar Yapar’ı açıkladı
YDÜ Bahar Yapar’ı açıkladı

YDÜ Bahar Yapar’ı açıkladı

Türkiye Kadınlar Süper Lig’de sezon öncesi yaptığı transferlerle dikkatleri üzerine çeken Yakın Doğu Üniversitesi, bir süre önce anlaşma sağladığı ve antrenmanlarına çıkardığı Bahar Yapar’ın transferini resmi olarak duyurdu.

A+A-

Süper Lig’de geçtiğimiz gün gerçekleşen fikstür çekiminde “14. Takım” ifadesiyle yer alan YDÜ, bu sıkıntılara rağmen yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Yapılan açıklamada sezon öncesi transferlerine bir yenisinin eklendiği ve Samsun Canik Belediye forması giyen kısa forvet oyuncusu Bahar Yapar’ın kadroya dahil edildiği duyuruldu.
Geride bıraktığımız sezon Canik Belediye forması giyen Yapar, 25 maçta ortalama 16,2 dakika süre alırken sezonu 4,6 sayı, 2,5 ribaunt ve 1,6 asist ortalamasıyla sezonu tamamladı.
Bahar Yapar, gerektiğinde şutör gard ve uzun forvet pozisyonalarında oynayabilen, fundemantali yüksek, orta ve uzun mesafe şut kabiliyetinin yanı sıra oyunun müdafa kısmında da mücadeleci yapısıyla öne çıkan, ligin genç ama tecrübeli oyuncuları arasında gösteriliyor.
Yapar, Türkiye Genç Milli Basketbol Takımı'nın kaptanlığını da üstlenmiş olan Bahar Yapar, Türkiye’nin 2006 yılında ilk kez kazandığı Balkan Kupası’nda üst düzey bir performans ortaya koyarak, kupanın Türkiye’ye gelmesindeki başarının ana halkalarından biri olmuştu.

Bu haber toplam 3608 defa okunmuştur