1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yazarlar Birliği: “Haykırmaya devam edeceğiz"
Yazarlar Birliği: “Haykırmaya devam edeceğiz"

Yazarlar Birliği: “Haykırmaya devam edeceğiz"

Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliği ile Kıbrıs Yazarlar Birliği vicdani ret hakkıyla ilgili ortak bir açıklama yayınladı.

A+A-

 “Silahın demirini tutmuyorsan; hücre parmaklıklarını tutacaksın!” diyorsunuz; elimizdeki kalemi / fırçayı kırıp; tetiğe yapıştırmak istiyorsunuz… REDDEDİYORUZ…”

Öldürmek suçtur denilen açıklamada, “Bir insanı, başka insanları öldürmek için silahlandırılmak; “Öldürme eğitimi“ almaya zorlamak, en  büyük suçtur” ifadelerine yer verildi.

İşte açıklamanın tam metni:

Savaşın sanatı olmaz… Savaş cinayettir… Kan gözyaşı ve zulümdür savaş…

Bu yüzden VİCDANİ RET bir insanlık hakkıdır…

Bombaların sağırlaştırdığı kulaklarınız duymak istemese de; milliyetçiliğin kör ettiği gözleriniz görmese de; kanla paslanan diliniz söyleyemese de, bu gerçeği değiştiremezsiniz..

Bir şair, silah yerine kalem tutmak istediği için onu yargılayıp hapse atmanız da değiştirmez bu gerçeği….

Bizler, savaşı/çatışmayı değil; barışı /sevgiyi savunuyoruz.

Bizler, kan, gözyaşı ve zulümden yana değil; özgürlük, adalet, eşitlik ve barıştan yanayız…

Siz, Üç Maymunlar; ayıbınızı, ruhsuzluğunuzu samur koltuklarda gizleme telaşındayken; bizler yüreğimizin çırıl çıplak sesiyle haykırmaya devam edeceğiz: VİCDANİ RET bir haktır…

Sizler, sürdürülebilir kalkınmalar adına dağlarımızı oyup; pisliğinizi bayraklarla örtmeye çalışırken; küçücük adamızı atış poligonuna, “FORBİDDEN AREA”ya çevirip; ışıklı vitrinlerde “devletçilik oynarken; bizler yarattığınız cehennemi; ikiyüzlü yüzsüzlüğünüzü açığa vuruyoruz diye bize kızamazsınız…

Sizler YAŞAM’dan korktuğunuz için, öldürmeyi KUTSUYORSUNUZ diye; bizim de sizin peşinizden uslu uslu gideceğimizi  mi düşünüyorsunuz.

Örtündüğünüz kara cübbeler, gözünüzü / yüreğinizi /vicdanınızı karartmış farkında değilsiniz; terziliğe soyunup; bizlere üniformalar dikeceğinize; beton çölüne döndürdüğünüz adamıza ağaçlar dikmeyi öğrenseydiniz keşke…

“Silahın demirini tutmuyorsan; hücre parmaklıklarını tutacaksın!” diyorsunuz; elimizdeki kalemi / fırçayı kırıp; tetiğe yapıştırmak istiyorsunuz… REDDEDİYORUZ…

VİCDANİ RET bir haktır…

Halil Karapaşoğlu suçlu değildir ve bu düşünce ve direnişinde yalnız değildir. Tutuklanmasını şiddetle protesto ediyor ve bir an önce özgür bırakılmasını talep ediyoruz.    

 

Bu haber toplam 1446 defa okunmuştur