1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yargılanmayı cezaevinde bekleyecekler
Yargılanmayı cezaevinde bekleyecekler

Yargılanmayı cezaevinde bekleyecekler

Nijerya uyruklu arkadaşları C.A’yı bayıltana kadar darp edip zorla aracın bagajına bindirip parasını aldıktan sonra Haspolat bölgesinde boş araziye bırakarak kaçtıkları iddia edilen Nijerya uyruklu zanlılar O.A, J.A ve İ.K 50 gün süre ile cezaevine gönder

A+A-

Lefkoşa’da 3 Ağustos tarihinde meydana gelen ‘soygun’, ‘insan kaçırma’ ve ‘ciddi darp’ suçlaroyla ilgili gözaltına alınan Nijerya uyruklu zanlılar O.A, J.A ve İ.K dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Teminat talebi ile yargı huzuruna çıkarılan zanlılar, davaları görüşülünceye kadar  50 gün süre ile cezaevine gönderildiler.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı, polis memuru Mustafa Mahan’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. P

Polis memuru Mustafa Mahan mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.
Zanlıların 3 Ağustos tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen ‘soygun’, ‘insan kaçırma’ ve ‘ciddi darp’ suçlarından methalder olduğunu ifade eden Mahan, zanlıların gönüllü ifade verdiğini ciddi darp ve insan kaçırma suçunu kabul ettiğini ancak soygun suçunu kabul etmediklerini açıkladı.

Ciddi darp ve insan kaçırma suçunu kabul ettiler
Mahan, zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyleyerek, soygun ve insan kaçırma suçlarının ağır suçlar olduğunu belirtti.
Zanlılardan O.A ile J.A’nın daha önce başka suçlardan tutuklandığını ve teminatla serbest bırakıldıklarını dile getiren Mahan, her 3 zanlının da mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmalarını talep etti.

“Ağır suçlar”
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Hale Ahmet Raşit zanlılar aleyhine getirilen suçların çok ciddi ve ağır suçlar olduğuna dikkat çekerek, her 3 zanlının tutuklu yargılanmasına, bu amaçla 50 gün süre ile cezaevine gönderilmelerine emir verdi. (YD)

Bu haber toplam 1417 defa okunmuştur