1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Yağmur sesinden korkuyoruz…”
“Yağmur sesinden korkuyoruz…”

“Yağmur sesinden korkuyoruz…”

5 Aralık tarihinde Girne Ciklos mevkiinde arabaları ile sele kapılıp feci şekilde can veren Gaye Soyutok, Günay Kandaz ve Tolga Bekçi’nin aileleri YENİDÜZEN’e konuştu, "İhmal" vurgusu yapan ve “sorumlular”ın bulunması isteyen aileler eylem hazırlığında…

A+A-

Günay Kandaz’ı kaybeden acılı anne Selda Yavru: “Çıkarken bana el salladı. Bir daha dönmeyecek gibi baktı.”

“Kızımı kaybettiğim günden bu yana yağmur sesinden korkuyorum, bize bunları hissettirenler cezalandırılmalıdır”
Gaye Soyutok’un erkek kardeşi Hasan Soyutok: “Bulunana kadar umutluyduk ama… Felaket gecenin yaşandığı gün, Dikmen’de komşularımızın yardımına koşarken, benim kardeşim sel sularına kapılmıştı.

Tolga Bekçi’nin anne ve babası olanlara isyan ediyor: “Bu bir cinayettir, peşini bırakmayacağız.”

 

Devrim DEMİR

Selde can veren dört gencin aileleri “İhmal ve çarpık yapılaşma” sonucu çocuklarını kaybettiğini söyledi, “sorumlulara” öfke kustu.

Üçü 6 Aralık, biri ise 8 Aralık tarihinde bulunan dört gencin ailelerinin gözündeki yaş dinmiyor.

Çocuklarının öldüğünü kabullenemeyen aileler, sorumluların bulunması için devlet yetkililerine çağrıda bulundu.

Kazanın meydana geldiği yerde eylem hazırlığında olan acılı aileler, “çocuklarının ölümüne sebep olanlardan” bir an önce hesap sorulmasını istedi.

 

Acılı aileler eylem hazırlığında

Evlatlarını yitiren aileler, felaketin yaşandığı yerde eylem yapma hazırlığında olduğunu duyurdu. İnfial yaratın olayın, dört gencecik insanın bir ihmale kurban gittiğini öne süren aileler, olayın sorumlularının bulunarak cezalandırılacakları güne kadar felaketin yaşandığı yerde büyük eylemler yapacaklarını duyurdular. 

 



a1.gif

 

Günay Kandaz’ı kaybeden acılı anne Selda Yavru’nun gözündeki yaş dinmiyor…

 

“Çıkarken bana el salladı… Bir daha dönmeyecek gibi baktı”

 

Sel felaketinde biricik kızı Günay Kandaz’ı kaybeden acılı anne Selda Yavru, YENİDÜZEN’e konuştu.

Evladını beklenmedik bir şekilde kaybeden Yavru, ihmalin sorumlusu ve sorumlularının bir an önce cezalandırılmasını bekliyor.

“Yağmurun sesinden korkuyorum” sözlerini kullanırken gözleri dolan anne, kızını son gördüğü gece evden çıkarken ona el salladığını ve sanki bir daha dönmeyecek gibi baktığını anlattı.

Selda Yavru, “Küçük bir adada yaşıyoruz, herkes birbirini tanır bu ihmal bugün bizim yarın başkasının ocağına ateş düşürecek. Acımız tarifsiz. Bu kötü alt yapı, çarpık yapılaşma 4 ocağa ateş düşürdü. Kızımı kaybettiğim günden bu yana yağmur sesinden korkuyorum, bize bunları hissettirenler cezalandırılmalıdır” dedi.

 

“Kayıp ilanı için polise biz gittik”

Günay Kandaz’ın abisi Bulut Kandaz ise, gece bir arabanın sel sularına kapılarak kaybolduğunu, ancak böyle bir olayı düşünmediğini söyledi. Kardeşinin nişanlısında olduğunu düşünerek gece olayın üstüne düşmediğini ifade eden Kandaz, “Sabah olayın farklı boyut alması ve kardeşimden haber alamadığımız için Boğaz Karakolu’na kayıp ihbarı için gittik. Tolga’nın cansız bedeninin bulunduğunu bize kimse söylemedi. Bu yaşanan olayda sorumlu biri veya birileri varsa bedelini ödeyecek. Dört can gitti bizim ocaklarımız söndü” sözlerini kullandı.

 



a2-001.gif

 

Gaye Soyutok’un ailesi umutla bekledi… Gaye'nin erkek kardeşi Hasan Soyutok:

 

“Bulunana kadar umutluyduk ama…”

 

Sel felaketinde çocuklarını kaybeden bir diğer acılı aile ise Soyutok ailesi oldu. Dört gencin selde boğularak öldüğü felaket gecede araba ile sürüklenerek kaybolan ve iki gün sonra cansız bedeni toprak altında bulunan Gaye Soyutok’un erkek kardeşi Hasan Soyutok isyan etti.

Kız kardeşinin dere yataklarına yapılan evlerin, çarpık yapılaşmanın kurbanı olduğunu dile getiren Hasan Soyutok, “Felaket gecenin yaşandığı gün, Dikmen’de komşularımızın yardımına koşarken, benim kardeşim sel sularına kapılmıştı. Aşırı yağmurun yağdığı gece kayıp haberi geldi, hep umutluydum çünkü böyle olaylar bizde kötü sonla bitmedi. Hep umut doluydum, arama çalışmalarına gittim hep bir yerden canlı çıkacak diye hayal ediyordum, bir kız cesedi bulundu, morga gittim ama yeğenim Günay’dı ben onu teşhis ettim. Kardeşimin cansız bedeni iki gün sonra bulundu” dedi.  

 

“Onlar geri gelmeyecek”

Gaye Soyutok’un abisi Hasan Soyutok, yeni yolun yapımındaki kişilerin sorgulanmasının gerektiğine vurgu yaparak, dere yataklarına yapılan evler yüzünden dağdan akan suyun yolunu bulmadığını ve felakete yol açtığını ifade etti.

Felaketin yaşandığı yolda bariyerin olmadığını ciddi bir ihmal yaşandığını iddia eden Soyutok, “Ölen dört can geri gelmeyecek ama sorumlular bulunsun bu iş böyle kapanmayacak. Biz yandık, başka canlar yanmasın başka anneler ağlamasın” dedi.

 


 

a3-001.gif

Tolga Bekçi’nin anne ve babası olanlara isyan ediyor…

 

“Bu bir cinayettir, peşini bırakmayacağız”

 

Lefkoşa Samanbahçe bölgesinde yaşayan ve sel sularına kapılarak boğularak yaşama veda eden Tolga Bekçi’nin annesi Seynur ve babası Mehmet Bekçi YENİDÜZEN’e konuştu.

Yaşanan felaketin bir cinayet olduğunu belirten Bekçi ailesi, yetkililerin ihmali sonucu 4 gencin yaşamdan koptuğunu anlattı.

Gözü yaşlı anne ve baba, “Başka canlar yanmasın bizim ciğerimiz yanıyor oradaki ihmalin hesabı sorulmazsa başka evlere de ateş düşecek. Devletten tek istediğimiz, olayların sorumlularının bir an önce bulunması bizim çocuklarımız geri gelmeyecek ama savunmasız 4 genç sel sularına kapılarak öldü. Yeni yapılan yol dediler, yağmurdan sonra yolun altı kalmadı bu resmen göz göre göre bir cinayettir” dedi.

 

q1-059.gif

 

“Ben oğluma gözüm gibi baktım” 

Dört çocuğundan birini kaybeden Seynur Bekçi, 21 yaşında toprağa verdiği oğlunun acısını yaşarken, elinden resmini ve kendisine verilen yüzüğünü düşürmüyor.

Seynur Bekçi, “Oğlum 7 aylık doğdu yaşatmak için hastanelerde çok koştuk. Yavrum hayat doluydu, bir ihmal onu hayallerinden kopardı daha küçüktü bu hayatta göreceği çok uzun yıllar vardı. Alışamıyoruz ocağımıza ateş düştü, yüreğimiz yanıyor savunmasız kaç insan daha ihmaller yüzünden ölüp gidecek. Ağlarsa ana baba ağlar, bunlarda unutulacak acıyı biz yaşayacağız” sözlerini kullandı.

 

“Arkasını bırakmayacağız”

Tolga Bekçi’nin babası Mehmet Bekçi, olayın yaşandığı gece şahitlerin olduğunu ve hiçbir şekilde yolda polis güvenlik için her hangi uyarıcı levha olmadığını öne sürdü. Bekçi, arabanın uçtuğunu görenlerin polisi aradığını ve olay yerine geldiklerini ifade ederek, olaydan önce hiçbir şekilde sürücüler için polisin önlem almadığını ortada büyük bir ihmalin olduğunu iddia etti. İhmalin bedelinin ödenmesi için gereken her şeyi yapacaklarını kaydeden gözü yaşlı baba, hiçbir şekilde bu ihmalin arkasını bırakmayacaklarını dile getirdi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181213100930.jpg

Bu haber toplam 6713 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler