1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Venedik’te dev yolcu gemilerine yasak
Venedik’te dev yolcu gemilerine yasak

Venedik’te dev yolcu gemilerine yasak

İtalya’nın kanallarıyla ünlü Venedik kentine dev yolcu gemilerinin girişi kısıtlanıyor.

A+A-

 

İtalya’nın kanallarıyla ünlü Venedik kentine dev yolcu gemilerinin girişi kısıtlanıyor. Bakanlar ve bölgesel temsilcilerden oluşan bir komite, Venedik’in merkezindeki San Marco Meydanı ve Giudecca Kanalı’na 40 bin tonun üzerindeki gemilerin girişini yasakladı.

Ocak 2012’de Giglio adası açıklarında dev yolcu gemisi Costa Concordia’nın batarak 32 kişinin ölümüne yol açması üzerine, olası bir gemi kazasının Venedik’te büyük yıkıma yol açacağı sesleri daha da yükselmeye başlamıştı. Bir gemi kazasının Venedik’in sular altındaki temellerini “kürdan gibi kıracağı” uyarıları yapılmış, bunun üzerine hükümet geçen kasım ayında yolcu gemilerine kısıtlama getirmişti. Ancak bu kısıtlama daha sonra bir yerel mahkeme tarafından kaldırılmıştı.

Dün yapılan komite toplantısında ise, 40 bin tonun üzerindeki gemilerin San Marco Meydanı ve Giudecca Kanalı’na girmesi yasaklandı Venedik’in içinde yer aldığı Veneto Bölgesi Başkanı Luca Zaia, kararın oybirliğiyle alındığını açıkladı. 40 bin tonun üzerindeki gemilerin, halen genişletme çalışmaları süren Contorta-Sant’Angelo kanalına yönlendirilmesine karar verildi.

Çevre örgütleri ise Contorta-Sant’Angelo kanalının yaklaşık 2 yıldan önce kullanıma açılmayacağını ve 115 milyon euro’ya mal olacağını vurguluyor ve Venedik lagününe hiçbir şekilde büyük yolcu gemilerinin sokulmasını istemiyor.

(BBCTÜRKÇE)

Bu haber toplam 1108 defa okunmuştur