1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Uzmanlara 'sivil hizmet' açılımı
Uzmanlara sivil hizmet açılımı

Uzmanlara 'sivil hizmet' açılımı

GKK'da görev yapan uzmanlara emeklilik hakkı geliyor

A+A-

Meclis komitesi Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi ile ilgili görüşmelerini tamamladı, ‘Yasa Önerisi’ni Genel Kurul’a sevk etti… Yasa Önerisi, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan uzman er ve erbaşların kadınlar için 40, erkekler için de 45 yaşından sonra, emeklilik hakkı kazanıncaya kadar, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı sivil hizmet birimlerinde istihdam edilmelerine devam edilmesinin sağlanmasını içeriyor.

Meltem SONAY

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi ile ilgili görüşmelerini tamamladı, Yasa Önerisi’ni Genel Kurul’a sevk etti.

Yasa Önerisi, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan uzman er ve erbaşların kadınlar için 40, erkekler için de 45 yaşından sonra, emeklilik hakkı kazanıncaya kadar, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı sivil hizmet birimlerinde istihdam edilmelerine devam edilmesinin sağlanmasını içeriyor.

Oybirliği ile kabul edildi…
Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi'nin görüşmesini tamamlayan komite, öneriyi de oybirliği ile onaylayarak Genel Kurul’a sevk etti.
İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Menteş Gündüz, yasa önerisi çalışmalarında emeği geçen tüm komite üyesi milletvekillerine teşekkür ederken, yasa önerisinin de istenilen, iyi bir noktaya geldiğini belirtti.

Sivil hizmet birimlerinde istihdam…
Menteş, uzun yıllardır GKK’da görev yapıp kadınlar için 40, erkekler için de 45 yaşından sonra görevlerine son verilen personelin, gerekli eğitimleri geçememeleri veya sağlık durumlarının elverişli olamaması durumunda, sivil hizmet birimlerinde istihdam edilmelerine olanak sağlanacağını belirtti.

Bu haber toplam 2006 defa okunmuştur