1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Uyuşturucu’ ilk sırada!
‘Uyuşturucu’ ilk sırada!

‘Uyuşturucu’ ilk sırada!

Bayram, ‘adli’ yönden ‘hareketli’ geçti… 6 günde Polis Bülteni’ne yansıyan 14 olayın 7’sinin uyuşturucuya ilişkin olduğu dikkat çekti…

A+A-

Fehime ALASYA

30 Ağustos Zafer Bayramı ve arife günü ile 6 güne çıkan tatil süresi boyunca polis bültenlerine yansıyan bayram suçlarında ‘uyuşturucu’ başı çekti, görülen diğer olaylar arasında iş kazası, hırsızlık, araç yangını ve kanunsuz avlanma yer aldı.  

Altı günlük bayram tatilinden itibaren son gün olan 4 Eylül sabahına dek yaşanan olayların yarısının uyuşturucudan kaynaklandığı görüldü. 

31 Ağustos sabahına intihar haberi ile başlanırken, gün içerisinde meydana gelen bir iş kazası ve bir de uyuşturucudan dolayı tutuklama yaşandı.

Bayramın ilk gününde de bir kişinin aracında, 2 kişinin de ülkeye girerken üzerinde uyuşturucu bulundu, toplamda 3 kişi tutuklandı. 1 Eylül tarihinde üç uyuşturucu haberi yanında ‘dükkân açma ve hırsızlık’ olayları da yaşandı.

Bunun yanı sıra Girne’de bir araçta yangın çıktığı da kayıtlara geçen bir diğer olay oldu.

Bayram haftası boyunca işlenen suçların arasında bir de kanunsuz avlanmanın yer aldığı görüldü.

Bayram tatili boyunca görülen yasa dışı olaylar arasında uyuşturucu tutuklamaları ilk sırada yer aldı. Toplamda Polis Bülteni’ne yansıyan 14 adli olaydan 7’si ‘uyuşturucu suçu’ olarak kaydedildi.

14 yasa dışı olayın 7’si ‘uyuşturucu’

Bayram tatili boyunca, altı günlük süre içerisinde, polis basın bültenlerine yansıyan suçlar arasında uyuşturucu tutuklamaları ilk sırada yer alırken toplamda 14 yasadışı olayın meydana geldiği gözlemlendi.

Polis basın bülteninden yapılan araştırmada göze çarpan ayrıntıda 14 yasa dışı olayın 7’sinin uyuşturucudan kaynaklandığı oldu.

Bu uyuşturucu olayları içerisinden dördünün Ercan Hava Limanı’na girişler sırasında yaşandığı da göze çarpan bir diğer ayrıntı oldu.  

Yaşanan uyuşturucu tutuklamalarında görülen yaş ortalamaları ise 20 ile 43 yaşları arası oldu.  Bulunan uyuşturucu miktarları ise 1 ile 60 gram arasında değişiklik gösterdi.  


Gün gün yaşananlar:

30 Ağustos:
S.Z (E-44) Koruçam’da, Nihat Semerci’nin, aracının torpido gözünde bulunan ve içerisinde 3 bin 750 TL, 350 Euro nakit para ve ehliyet olan cüzdanını çaldı.

31 Ağustos:
“Girne Hastanesi'nde Dahiliye Servisinde yatılı tedavi gören Lapta’da sakin 70 yaşındaki Hasan Gülada intihar etti.

Ercan Havaalanı’nda, KKTC'ye giriş yapan 22 yaşındaki Y.S. üzerinde uyuşturucu madde içerdiğine inanılan 2 hap bulundu. Bu maddeye polis tarafından emare olarak el konulurken, Y.S. tutuklandı.

Öte yandan Ercan Havalimanı içerisinde “Ercan Havaalanı Projesi” kapsamında kapalı otopark inşaat alanında çalışan 23 yaşındaki Barış Çoban, platform üzerinde kalıp işleri yaptığı sırada dengesini kaybederek yaklaşık altı metre yükseklikten beton zemine düşerek ağır yaralandı.

Sol kalça kemiğinde kırık tespit edilen Çoban, yapılan tedavisine müteakip ortopedi ve travmatoloji servisinde kontrol altına alındı”

1 Eylül:

“Demirhan-Lefkoşa Anayolunda yol kenarında şüpheli görülen 31 yaşındaki İ.D’nin aracında yapılan aramada sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 55 gram ağırlığında madde ile içerisinde tütün ile karışık uyuşturucu madde olduğuna inanılan bir adet elle sarmış ucu yanık sigara bulundu. İ.D.’nin tutuklandığı kaydedildi.

Öte yandan aynı gün Ercan Hava Limanından ülkeye giriş yapan Y.G’ye (E-25) narkotik detektör köpeğinin tepki vermesiyle yapılan aramada, hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 3 gram ağırlığında madde bulunarak emare olarak alındı. Y.G. tutuklandı.

Gün içerisinde yine Ercan Hava Limanından ülkeye giriş yapan S.B’ye (E-43) narkotik detektör köpeğinin yeniden tepki vermesiyle üzerinde ve eşyalarında yapılan aramada, bavulu içerisinde hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 8 gram ağırlığında madde bulunarak emare olarak alındı. S.B de tutuklandı.

Bayramın ilk günü, hırsızlık olayı da yaşandı. A.W.D.N. (E-25) Güzelyurt’ta faaliyet gösteren bir iş yerine girerek 47 bira, yarısı dolu 1 şişe viski ve 1 şişe rakı çaldı.

Girne’de, Mete Adanır Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir mağazanın oto parkında park halinde bulunan, Rıza Demir’e ait LA 300 plakalı aracın motor bölümünde, muhtemelen elektrik aksamlarının kısa devre yapması sonucu yangın çıktı, araç tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

2 Eylül:

“Ani gayri tabii ölüm; Lefkoşa Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi gören 58 yaşındaki Levend Yükbilmez, yaşamını yitirdi.

Lefkoşa’da bir iş merkezi önünde 41 yaşındaki M.T’nin üzerinde 1 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulundu.

Demirhan-Lefkoşa Anayolunda yol kenarında meydana gelen uyuşturucu meselesiyle ilgili meselede bağlantısı olan 36 yaşındaki E.K bugün tutuklandı.”

3 Eylül:

“Güzelyurt’ta avlanmaya kapalı bölge içerisinde, polis tarafından yapılan rutin avcı kontrollerinde kanunsuz avlandıkları tespit edilen, H.M. ve B.M. isimli 2 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı. H.M.’nin (E-27) adına kayıtlı av tüfeği ile avlanma ruhsatı olmaksızın, B.M.’nin  (E-29) ise adına kayıtlı av tüfeği ile kanunsuz  avlandığı tespit edildi.”

4 Eylül:

“Lefke’de polis tarafından şüpheli görülen 20 yaşındaki C.E.O.’nun üzerinde yapılan aramada, tasarrufunda yaklaşık 1 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulundu.

 

 

 

Bu haber toplam 1750 defa okunmuştur