1. HABERLER

  2. SPOR

  3. UKÜ ve YDÜ’den rahat galibiyet
UKÜ ve YDÜ’den rahat galibiyet

UKÜ ve YDÜ’den rahat galibiyet

Hentbol Gençler Ligi’nde 2014 yılının son karşılaşmaları geçtiğimiz gün oynandı

A+A-

Eren ŞİŞİK
KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Gençler Ligi’nde geçtiğimiz gün iki karşılaşma oynandı. Genç Kadınlar Ligi’nde Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Levent Spor’u 16-9 mağlup etmeyi başarırken, Genç Erkekler Ligi’nde de lider Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), ligin son sırasındaki Herkes İçin Spor Derneği’ni (HİSDER) 40-22 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

YDÜ ikinci yarıda maçı kopardı
Lefkoşa Necati Taşkın İlkokulu Spor Salonu’nda oynanan Genç Kadınlar Ligi karşılaşmasında YDÜ ile Levent Spor karşı karşıya geldi. İki takımın da genç bir kadroyla mücadele ettiği maçta, üstün olan taraf YDÜ takımı oldu. Levent Spor ilk yarıda rakibi YDÜ’ye karşı iyi mücadele etse de karşılaşmanın sonunda 16-9’luk yenilgiden kurtulamadı.

Aysu ve Hasret göz doldurdu
YDÜ’de özellikle Aysu Manecioğlu ve Hasret Özbek oynadıkları oyunla galibiyette büyük pay sahibi oldu. Her iki oyuncu da 5’er gol kaydederken,  Sibel Garaç ve Beyzanur Taşkın da kaydettikleri 2’şer golle skora katkı sağladı. YDÜ’de kaleci Özlem Balabanbaş da kalesinde gösterdiği üst düzey performansla rakibin şutlarına engel olmayı başardı. Levent Spor da ise Esra Şahin attığı 4 golle takımının en skorer ismi oldu.
Rakibine nazaran daha genç bir kadroya sahip olan ve bu sezon UKÜ’nün pilot takımı olarak lige katılan Levent Spor ise karşılaşmanın özellikle ikinci devresinde vasat bir performans sergiledi.  Antrenör Onur Yüksel nezaretinde çalışan Levent Spor takımı, gelecek adına umut vaat eden oyunculara sahip olsa da YDÜ karşısında yenilgiden kurtulamadı.

UKÜ’yü kimse durduramıyor
İskele Spor Salonu’nda oynanan Genç Erkekler Ligi karşılaşmasında ise ligin son sırasında yer alan HİSDER ile lider UKÜ karşı karşıya geldi. Karşılaşmada rahat bir oyun çıkaran ve rakibine karşı daha güçlü bir kadroya sahip olan UKÜ Genç Erkek takımı maçtan 40-22’lik galibiyetle ayrılmasını bildi.

Puan kayıpsız yola devam
UKÜ aldığı galibiyetle birlikte oynadığı 4’üncü karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı ve puan kayıpsız liderliğini sürdürdü. Ligin son sırasına demir atan HİSDER takımı ise aldığı yenilgiyle 4’üncü karşılaşmasından da mağlubiyetle ayrıldı ve puansız olarak son sıradaki yerini korudu.

Yarın Mağusa’da iki maç var
Öte yandan Hentbol Gençler Ligi’ne yarın oynanacak karşılaşmalarla devam edecek. Genç Erkekler Ligi’nde zirve mücadelesi veren iki ekibin karşılaşmasında Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) ile UKÜ karşı karşıya gelecek. MAGEM Arena’daki karşılaşma 18.00’de başlayacak. Günün bir diğer karşılaşmasında ise Genç Kadınlar Ligi’nde DAÜ ile UKÜ karşılaşacak. Lala Mustafa Paşa Spor Salonu’ndaki karşılaşma da 18.00’de başlayacak.

-------

YDÜ 16-9 Levent
Yer: Necati Taşkın İlkokulu Spor Salonu
Hakemler: Tolga Kınacı, Murat Özyay
İlk yarı: 9-7
YDÜ: Özlem Balabanbaş, Sibel Haraç(2), Seren İnancı(1), İrem Çeler, Hicran Demir(1), Damla Aközlüler, Aysu Manecioğlu(5), Hasret Özbek(5), Ayşe Hızlıer, Yasmin Salahi, Beyzanur Taşkın(2)
Levent: Sibel Yaşar, Duygu Geyik, Hüsne Cemiloğlu, Özlem Atay, Gülen Atay(1), Hayat Atay, Mercan Atay, Vijdan Baysel, Serpil Çapur, Sevilay Seçmen(3), Meliz Çamlı, Esra Şahin(4), Arzu Baysal, Beyza Demircioğlu, Sevda Ok

Bu haber toplam 1532 defa okunmuştur