1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. UKÜ Çeviribilim programı açıyor
UKÜ Çeviribilim programı açıyor

UKÜ Çeviribilim programı açıyor

UKÜ, Fen-Edebiyat Fakültesi, yeni dönemde Çeviribilim programı açıyor

A+A-

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde Çeviribilim lisans programı,  Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ, fakülte bünyesinde 2018-2019 Akademik Yılı’ndan itibaren öğrenci kaydına başlayacak olan Çeviribilim programının, alanın çağdaş ilke ve programlarına göre tasarlanmış, işlevsel, akademik bir birim olma özelliğine sahip olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Metin Karadağ, programın büyük ölçüde yabancı dil eğitimi, dil öğretme/öğrenme ve çeviri tekniklerine dayalı olduğunu belirterek, alandaki en son kuramsal gelişimlere dayanan bir program olarak hazırlandığını ifade etti. Karadağ, çeviribilim dalının gerektirdiği temel eğitimlerin yanı sıra ‘terminoloji yönetim veri tabanları-çeviri bellekleri’, ‘yerelleştirme araçları’ gibi teknolojileri sözlü ve yazılı çeviri uygulamalarıyla bütünleştirmenin temel amaçları olduğunu kaydetti.

Karadağ, “Kurumumuzdaki dil ve bilgisayar laboratuvarlarına ek olarak hizmete girecek olan Simültane Çeviri Laboratuvarları’ndaki profesyonel sistem ve donanımlarla ileri düzeyde alanın uzmanları yetiştirilebilecektir” ifadelerini kullandı.

Çeviribilim programından mezun olacak öğrencilerin çevirmen olarak, çeşitli kamu kuruluşlarında istihdam edilebileceğini de vurgulayan Prof. Dr. Metin Karadağ, örneğin öğrencilerin Dış İşleri Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Turizm Bakanlığı gibi kurumlarda veya yayınevleri, magazin dergileri, gazeteler, film stüdyoları, radyo-televizyonlar, sinema, haber ajansları gibi pek çok kuruluşta rahatlıkla çalışabileceklerini bildirdi. Karadağ, programın evrensel düzeyde de öğrencilere zengin olanaklar sunduğunu sözlerine ekledi.

 

 

Bu haber toplam 1397 defa okunmuştur
Etiketler :