1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. UKÜ 2017-18 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleşti
UKÜ 2017-18 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

UKÜ 2017-18 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

UKÜ Amfi Tiyatro’da düzenlenen mezuniyet töreninde önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere mezun olmaya hak kazanan 30 farklı ülkeden 1154 öğrenci diplomalarını aldı.

A+A-

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 2017 – 2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleşti. UKÜ Amfi Tiyatro’da düzenlenen mezuniyet töreninde önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere mezun olmaya hak kazanan 30 farklı ülkeden 1154 öğrenci diplomalarını aldı.

Törene KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Müsteşarı Asım İdris, Lefkoşa Kaymakamı İbrahim Basri, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke, Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, UKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı, Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serkan Abbasoğlu, Prof. Dr. Majid Hashemipour ve Doç. Dr. Emrah Erkurt, Genel Sekreter Doç. Dr. Erbuğ Çelebi, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Toycan, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri yaptığı konuşmada, toplam mezun sayısının 12 bini bulduğunu belirterek, “109 farklı ülkeden 18 bini aşkın öğrencimizle sahip olduğumuz uluslararası kimliğimiz ve uluslararası standartlardaki eğitim modelimiz ile yalnızca kendi ülkemizin kalkınmasına değil, mezun ettiğimiz yabancı uyruklu öğrencilerimizle birçok farklı ülkenin gelişmesine de katkı koymaktayız” dedi. Sürdürülebilir başarının kaliteye yatırım yapılması ile sağlanacağına dikkat çeken Rektör Nadiri, üniversite programlarını uluslararası bilimsel kurumlara akredite ettirmeyi kendilerine öncelikli hedef olarak belirlediklerini açıkladı. Prof. Dr. Nadiri Mühendislik alanında MÜDEK, Mimarlık alanında MİAK, İşletme alanında FIBAA, İngilizce Hazırlık Programı alanında Pearson-Assured, Fen-Edebiyat alanında FEDEK’in akreditasyonlarına sahip olduklarını bildirerek, “UKÜ Hukuk Fakültemiz ise Türkiye Barolar Birliği tarafından 2017 yılında KKTC Üniversiteleri’ndeki Hukuk Fakülteleri arasında en iyi Hukuk Fakültesi olarak seçildi” şeklinde konuştu. Diğer akademik programların da akreditasyon süreçlerinin sürdüğünü aktaran Rektör Nadiri, akreditasyon çalışmalarının yanı sıra dünyanın saygın 220 üniversitesi ile de akademik işbirliği anlaşmaları bulunduğunu kaydetti.

Nadiri: “Üniversitemizin Öğrenci Sayısı %140 Oranında Artış Gösterdi”    

Rektör Prof. Dr. Nadiri, üniversitede öğrenim gören öğrenci sayısının 18 bini aştığını belirterek, “Üniversitemizin öğrenci sayısı %140 oranında artış gösterdi” dedi. Öğrenci sayısının artışının üniversiteye duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu da açıklayan Nadiri, öğrenci sayıları yanında akademik personel sayısında da ciddi bir artış sağlandığına dikkat çekti.

Nadiri üniversitenin hızla büyümekte olduğunu dile getirerek, üniversitenin kendi öz kaynakları ile Bilim ve Teknoloji Binası’nın tamamlandığını ve Öğrenci Hizmetleri Binası’nın ise yeni akademik dönem itibarıyla hayata geçmesinin hedeflendiğini belirtti. Rektör Nadiri, üniversitenin 5 yıllık kalkınma ve fiziki gelişim planlaması doğrultusunda İnovasyon ve Teknoloji Geliştirme Merkezi ile Kültür ve Kongre Merkezi’nin çalışmalarının başlatıldığını da açıkladı.  

Konuşmasının sonunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 8 ön lisans ve lisans ile 17 lisansüstü programın onaylandığını, Diş Hekimliği Fakültesi ve Havacılık Fakültesi’nin ise kuruluşu yönünde çalışmaların devam ettiğini bildiren Nadiri, “Webometrics Dünya Üniversiteler sıralama sonuçlarına göre de 25 bini aşkın üniversite içerisinde en iyi ilk % 10 üniversite arasındayız” dedi.  

u1-010.jpg

Dereceye giren öğrenciler başta olmak üzere mezun olmaya hak kazanan öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından, kep atma töreni havai fişek gösterisi ile birlikte gerçekleşti. UKÜ 2017–2018 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni üniversite kampüsünde düzenlenen mezuniyet kokteyli ile son buldu.

Bu haber toplam 2657 defa okunmuştur
Etiketler :