1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. UFÜ’nde Uluslararası Yemek Yarışması
UFÜ’nde Uluslararası Yemek Yarışması

UFÜ’nde Uluslararası Yemek Yarışması

Uluslararası Final Üniversitesi’nin Bahar Şenlikleri kapsamında üniversitenin uluslararası öğrencilerinin katılımıyla “Uluslararası Yemek Yarışması” düzenlendi

A+A-

Uluslararası Final Üniversitesi’nin Bahar Şenlikleri (Final Fest) kapsamında üniversitenin uluslararası öğrencilerinin katılımıyla “Uluslararası Yemek Yarışması” düzenlendi. Üniversitede eğitim gören farklı ülkelerden öğrencilerin ülkelerine ait geleneksel yemekleri hazırladığı yarışma sonunda Pakistan'lı öğrenciler, ikinciliği Libya'lı öğrenciler üçüncülüğü ise Yemen'li öğrenciler elde etti. Etkinlikte müzik ve dans gösterilerinin yanı sıra, öğrencilerin kendi ülkelerine ait geleneksel kıyafetleri sergilediği bir de defile gerçekleştirildi.

 

PAKİSTANLI ÖĞRENCİLER BİRİNCİLİĞİ ELDE ETTİ

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası Final Üniversitesi Uluslararası Yemek Yarışması’nın ikincisi bu yıl üniversitenin bahar şenlikleri çerçevesinde gerçekleştirildi. Üniversitede eğitim almakta olan bir çok ülke öğrencileri oluşturdukları gruplarla katıldıkları yarışmada ülkelerine ait yemekleri pişirerek Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak ve Turizm ve Mutfak Sanatları Yüksekokulu öğretim üyelerinin de dahil olduğu öğretim görevlilerinden oluşan jüriye sundu. Kamerun, Somali, Kenya, Sudan, Nijerya, Yemen, Suriye, Pakistan, Filistin, Kazakistan, Libya, Kongo, Afganistan, Arnavutluk, Türkiye ve KKTC’den öğrenciler üç saatlik süre içerisinde yarışma kuralları dahilinde yemeklerini hazırladı. Jüri tarafından yapılan değerlendirmenin ardından farklı ülkelere ait yemekler kurular stantlarda misafirlere sunuldu. Yarışmaya katılan Pakistanlı öğrenciler birincilik, Libyalı öğrenciler ikincilik ve Yemenli öğrenciler de üçüncülük elde etti.

GELENEKSEL KIYAFETLER İLGİ GÖRDÜ

Öte yandan gerçekleştirilen etkinliklerle yemek yarışması şenlik havasında geçti. Müzik ve dans gösterilerinin yanı sıra, uluslararası öğrencilerin ülkelerine ait geleneksel kıyafetlerini sergilediği bir defile gerçekleştirildi. Birbirinden farklı ve renkli kıyafetlerin yer aldığı defile ilgiyle izlendi.

 

Bu haber toplam 1943 defa okunmuştur