1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. UFÜ, ÜNAK 2017’de temsil edildi
UFÜ, ÜNAK 2017’de temsil edildi

UFÜ, ÜNAK 2017’de temsil edildi

Uluslararası Final Üniversitesi Tangül Çağıner Kütüphanesi ekibi Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği tarafından gerçekleştirilen ÜNAK2017 Sempozyumu’na katıldı

A+A-

Uluslararası Final Üniversitesi Tangül Çağıner Kütüphanesi ekibi Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği (ÜNAK) tarafından gerçekleştirilen ÜNAK2017 Sempozyumu’na katıldı. 1991 yılında kurulan ve kütüphanecilik alanında akademik çalışmalar yapan önemli kuruluşlardan biri olan ÜNAK’ın her yıl düzenlediği ve Uluslararası Final Üniversitesi’nin eksiksiz katılım gösterdiği sempozyumun bu yılki ana teması “Akademik Kütüphanelerde Kaynak Yönetimi” oldu. Koleksiyon yönetimi, personelin istihdamı, hizmet içi eğitimi, konu uzmanlığı ve fakülte kütüphaneciliği, elektronik kaynaklar kütüphaneciliği gibi konulardaki farklı yaklaşımların ele alındığı sempozyuma katılan kütüphane ekibi burada alandaki son gelişmeleri takip etme fırsatı buldu.

FİKİR ALIŞVERİŞİ SAĞLANDI

Uluslararası Final Üniversitesi Tangül Çağıner Kütüphanesi Müdürü Uzman Halil Ercan ve Kütüphane Sorumlusu Banu Erdoğan’ın katıldığı ÜNAK2017 Sempozyumu’nda başta elektronik alandaki gelişmeler olmak üzere, kütüphanecilik alanında yapılan yeni araştırmaların sunulduğu oturumlar takip edildi. Sempozyumun tüm toplantılarına iştirak eden kütüphane ekibi, burada kütüphanecilik alanında hizmet veren firmaların yetkilileri ve bilimsel çalışmalar yapan akademisyenlerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

TANGÜL ÇAĞINER KÜTÜPHANESİ ÜYELİĞİ SEMPOZYUMDA İLAN EDİLDİ

Sempozyumda, bir süre önce Araştırma Kütüphanecileri Derneği (ÜNAK) üyeliğine kabul edilen Uluslararası Final Üniversitesi Tangül Çağıner Kütüphanesi’nin üyeliği de ilan edildi. ÜNAK üyeliği ile kütüphanecilik alanında gerçekleştirilen son gelişmelerin düzenli olarak takip edilmesi sağlanmış olacak.

 

Bu haber toplam 2939 defa okunmuştur