1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Türkolog Muduros, Kıbrıs’ın kuzeyindeki Cumhurbaşkanlığı seçimini analiz etti…
Türkolog Muduros, Kıbrıs’ın kuzeyindeki Cumhurbaşkanlığı seçimini analiz etti…

Türkolog Muduros, Kıbrıs’ın kuzeyindeki Cumhurbaşkanlığı seçimini analiz etti…

“Çözüm umudu federasyona yakın olan biri seçilirse doğar. Bu kişi Eroğlu değil”

A+A-

 

Türkolog Nikos Muduros, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, KKTC’de gelecek yıl Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesindeki tüm gelişmeleri büyük bir dikkatle takip ettiğini söyledi.

Alithia gazetesine röportaj veren Muduros, Cumhurbaşkanlığı için soldan Mehmet Ali Talat ve Mustafa Akıncı’nın ismi geçerken bazı çevrelerin Özdil Nami’nin ismini verdiğini; sağdan ise Derviş Eroğlu ile Kudret Özersay’ın isimlerinin anıldığını belirtti.

Ankara’nın, ilk bakışta şimdiki Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile gerek müzakereler, gerekse iç konularla alakalı farklılıklar yaşadığını öne süren Muduros, yine de Eroğlu’nun yeniden seçilmesi durumunda, büyük problemler yaşanmayacağını ifade etti.

Muduros “Ankara için, Cumhurbaşkanlığı’na kim seçilirse seçilsin, o kişi masada yalnız olamaz. Zaten bu nedenle de, Ankara’nın işgal bölgelerinin siyasi sistemine dolaylı olarak daha fazla müdahaleler yaptığını görmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs sorununun çözülmesi umudunun, iki toplumlu ve iki kesimli federasyona yakın olan bir Cumhurbaşkanı adayı seçilmesi halinde doğacağını kaydeden Muduros, bu kişinin Derviş Eroğlu olmadığını savundu.

Muduros, Rum Yönetimi’nin kimi tercih edeceği konusunda ise, Kıbrıs sorunundaki duruşu bilindik olan Eroğlu’nun dışında herhangi birinin yararlı olacağını kaydetti.
(tak)

Bu haber toplam 1518 defa okunmuştur