1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Türkmenköy’de ‘çeşme krizi’
Türkmenköy’de ‘çeşme krizi’

Türkmenköy’de ‘çeşme krizi’

Beyarmudu Belediyesi’nin Türkmenköy’de eski bir çeşmeyi yerinden söküp mezarlığa taşıma girişimine köylüler engel oldu.

A+A-

 

Meltem SONAY

Beyarmudu Belediyesi’nin Türkmenköy’de eski bir çeşmeyi yerinden söküp mezarlığa taşıma girişimine köylüler engel oldu.
Belediyeye ait iş aracının, bir belediye meclis üyesi ile çeşmeyi yerinden sökmek için gittiği Türkmenköy’de, bölgelinin tepki göstermesi üzerine çeşme sökülemedi, yaşanan tartışma polise de taşındı.
Bölge halkı, çeşmelerin çok uzun yıllardır orada olduğuna ve tarihi eser değeri taşıdığına işaret ederken, yıllar sonra köye gelen bir dönem orada yaşamış yabancılar için de büyük önemi olduğuna işaret etti.

Başkan Edip: “Belediye bir şeye karar verirse yapar”

Beyarmudu Belediyesi Başkanı İlker Edip, sokaklarda atıl durumdaki çeşmeleri korumak için uğraştıklarını, oradan sökülecek çeşmenin yine aynı köyde bir yere taşınacağını belirtti.
“Olayı büyütmeye gerek yok” diyen Başkan Edip, “Belediye bir şeye karar verirse yapar. Bölgede 34 çeşme var kimse sahip çıkmıyor, sahip çıkmak isteyince de tepki gösteriliyor” şeklinde konuştu. Çeşmelerin eski eserler kapsamına girmediğinden herhangi bir izin alınması gerekliliği olmadığını da belirten Başkan Edip, konunun muhtarların ve meclis üyelerinin bilgisi dahilinde olduğunu ve söküp çöpe atma değil, kültürü yaşatma adına değerlendirme amacında olduklarını ifade etti.

Bu haber toplam 1372 defa okunmuştur