1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Turenicova'ya veda yemeği
Turenicovaya veda yemeği

Turenicova'ya veda yemeği

Güney Kıbrıs Slovak Büyükelçisi Anna Turenicova için veda yemeği düzenlendi.

A+A-

Bazı Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi partilerin ara bölgede yer alan rutin toplantılarını son altı yıldır düzenleyen ve Kıbrıs’taki görev süresi dolan, Güney Kıbrıs Slovak Büyükelçisi Anna Turenicova için veda yemeği düzenlendi.

Lefkoşa ara bölgedeki Ledra Palace otelinde yer alan toplantılara katılan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi partiler tarafından verilen yemek, toplantıların yer aldığı otelin karşısında bulunan Chateau Status Restoran’da yer aldı.

Gecede Kıbrıslı Türk siyasiler adına Sami Dayıoğlu, Kıbrıslı Rum siyasiler adına ise Spyros Hadjigregoriou birer konuşma yaptı.

Adadaki görevi, 4 yıllık süresinin ardından iki yıl daha uzatılan Turenicova, 2009’da Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi partiler arasında Slovak Büyükelçiliği himayesinde devam eden  görüşmelerin 20’ncisini anma amacıyla aylık toplantın Slovakya’da yapılmasını sağlamıştı.

Görev süresi dolan  Anna Turenicova adadan 16 Mart’ta ayrılacak.

Yemeğe KKTC’den, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP),  Güney Kıbrıs’tan ise Çalışan Halkın İlerici Partisi (AKEL), Kıbrıs Yeşiller Partisi, Demokrat Parti (DIKO), Birleşik Demokratlar (EDİ), Demokratik Seferberlik Partisi (DISI), Sosyal Demokrat Hareketi (EDEK) ile Merkezin Yeniden Yapılandırılması için Siyasi Gurup (EPALXI) temsilcileri katıldı.

Bu haber toplam 1502 defa okunmuştur