1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tüp gaz zanlıları teminata bağlandı
Tüp gaz zanlıları teminata bağlandı

Tüp gaz zanlıları teminata bağlandı

Mağusa’da iki ayrı yerden toplam 6 adet tüp gaz sirkat ettiği ileri sürülen zanlı T.Ç  ve İ.Ş. dün yeniden mahkemeye çıkarıldı…

A+A-

Mağusa’da, İbrahim Turaç ile birlikte, Yeter Uçar ve Erdoğan Solman’ın evinden toplam 6 adet tüp gaz sirkat ettikleri iddia edilen zanlı T.Ç ile İ.Ş. almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Sirkat” suçuyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Çetin ile Şifa tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Soruşturma tamamlandı…

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Çebi, zanlı T.Ç’nin 24 Mayıs tarihinde Yeter Uçar’a ait evin avlusunda bulunan toplam 142.50 TL değerindeki 3 adet 15 kg’luk tüp gazları sirkat ettiğini açıkladı. Çebi, zanlının  25 Mayıs tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirterek, zanlının konu suçu, başka bir hırsızlık meselesinden dolayı teminata bağlanarak cezaevine gönderilen İ.T. ile birlikte işlediğini beyan ettiğini açıkladı. Çebi, öte yandan zanlı İ.Ş.’nin ise 20 Mayıs ile 25 Mayıs tarihleri arasında Erdoğan Solman’a ait evden 142.50 TL değerindeki 3 adet 15 kg’luk tüp gazları sirkat ettiğini açıkladı. Zanlının 25 Mayıs tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirten Çebi, zanlının vermiş olduğu ifadesinde konu suçu İ.T. ile birlikte işlediğini ve 1 tüpü Turaç’a ait motor ile taşıyarak bir markete götürdüklerini ve 40 TL’ye sattıklarını beyan ettiğini açıkladı. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Çebi, zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

2’şer kefile serbest…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı T.Ç. ile İ.Ş.’nin kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 2’şer KKTC vatandaşının 20’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi.

 

 

Bu haber toplam 2237 defa okunmuştur
Etiketler : , ,