1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Transferlerin yarısı Süper Lig’e
Transferlerin yarısı Süper Lig’e

Transferlerin yarısı Süper Lig’e

Yerli futbolcular için belirlenen Ana Transfer Dönemi Cuma günü mesai bitimi ile sona erdi.

A+A-

 

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından yerli futbolcular için belirlenen Ana Transfer Dönemi Cuma günü mesai bitimi ile sona erdi. 45 günlük dönem içerisinde yapılan 154 transferin yarısını Süper Lig kulüpleri gerçekleştirdi. Süper Lig’de yer alan 14 kulübün 13 tanesi 72 oyuncuyu transfer döneminde kadrolarına dahil ettiler.

Süper Lig’de Binatlı ve GAÜ Çetinkaya zirvede
Süper Lig’de transfer dönemi içerisinde 49 transfer, 18 geçici transfer ve 5 serbest transfer yapıldı. Bu ligde en çok transferi ligin yeni ekibi Binatlı ile yeni bir yapılanma içerisine giren GAÜ Çetinkaya yaptı. İki kulüp 11’şer transferle ilk sırada yer aldılar. Binatlı ve GAÜ Çetinkaya’yı 10 transfer ile Mağusa Türk Gücü takip etti. Süper Lig’de en çok bonservisli transferi Lefke yaparken en çok geçici transferi 7 transferle Binatlı gerçekleştirdi.

Baf’tan 11 transfer
Birinci Lig’de yer alan 14 kulübün 12 tanesi ana transfer döneminden faydalandı. Ligde toplam 61 transfer yapılırken 43 bonservisli ve 18 geçici transfer gerçekleştirildi. Ligde en çok transfer yapan kulüp ise ligin yeni ekibi Baf Ülkü Yurdu oldu. Güzelyurt ekibi 11 transfer gerçekleştirdi. Baf Ülkü Yurdu’nu 7’şer transferle Dumlupınar, Lapta ve Yalova takip etti. Bu ligde en çok bonservisli transfer yapan ekip 7 transferle Lapta oldu. En çok geçici transfer yapan takım ise 6 transferle Baf Ülkü Yurdu oldu. Ligde serbest transfer gerçekleşmedi.

İkinci Lig pasif kaldı
İkinci Lig kulüpleri Süper Lig ve Birinci Lig’e nazarak ana transfer döneminde pasif kaldılar. Ligde yer alan 14 kulübün sadece 6 tanesi ana transfer döneminde kadrolarına oyuncu kattılar. Bu ligde toplam 21 transfer yapılırken 17 bonservisli transfer ve 4 geçici transfer gerçekleştirildi. Ligde en çok transferi yapan kulüp 9 transferle Ozanköy oldu. Ozanköy’ü 7 transferle ligin yeni ekibi Alsancak Yeşilova takip etti. En çok bonservisli transferi 8 transferle Ozanköy, en çok geçici transferi 3 transferle Alsancak Yeşilova yaptı.

Sessiz kalan kulüpler
Üç ligde yer alan toplam 42 kulübün 31 tanesi ana transfer döneminden faydalandı. Süper Lig’de 13, Birinci Lig’de 12 ve İkinci Lig’de 6 kulüp belirlenen dönem içerisinde kadrosuna takviye yaptı. 11 kulüp ise ana transfer döneminde sessiz kaldı. Süper Lig’den Y.Boğaziçi, Birinci Lig’de Esentepe ile Gönyeli, İkinci Lig’de ise Akıncılar, Boğaziçi, Çanakkale, Doğancı, İskele Trabzonspor, Maraş, Türkmenköy ve Vadili transfer yapmayan kulüpler oldular. Bu kulüplerin kiralık transfer döneminde kadrolarına oyuncu katması bekleniyor.

Bilgi: T: Transfer, GT: Geçici Transfer, ST: Serbest Transfer, TOP: Toplam

Bu haber toplam 1474 defa okunmuştur