1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TMK öğrencilerinin büyük başarısı…
TMK öğrencilerinin büyük başarısı…

TMK öğrencilerinin büyük başarısı…

Türk Maarif Koleji öğrencileri Meltem Gökçebel ve Cem Gökhan, 70 ülkeden milyonlarca öğrencinin katıldığı IGCSE Türkçe sınavında yüz puan üzerinden 97 puan alarak dünya birinciliği elde etti…

A+A-

 

Beyza Taçkin

Lefkoşa Türk Maarif Koleji 10’uncu sınıf öğrencileri Meltem Gökçebel ve Cem Gökhan,  70 farklı ülkeden milyonlarca öğrencinin katıldığı IGCSE Türkçe sınavında en yüksek puanı alarak dünya birincisi oldu.
Öğrenciler, Londra Üniversitesi’nin yılda iki kez düzenlediği sınavda 100 puan üzerinden 97 puan aldı.  Türk Maarif Koleji Müdürü Fehmi Tokay öğrencilerine elde ettikleri başarının kendilerini gururlandırdığını söyleyerek,  öğrencilere teşekkür etti.

Müdür Tokay: “TMK daha önceki yıllarda da derece elde etti”

YENİDÜZEN’e konuşan Tokay, bu yıl elde edilen dünya birinciliğinin Türk Maarif Koleji için bir ilk olmadığını, okulun 1964 yılından beri IGCSE sınavına katıldığını ve daha önceki yıllarda da dereceler elde ettiğini dile getirdi.
Sınav sonuçlarının Ağustos ayında açıklandığını ancak öğrencilerin dünya birincisi olduklarının geçtiğimiz Çarşamba günü kendilerine bildirildiğini ifade eden Tokay, alınan bu başarıların okulun eğitim seviyesinin iyi olduğunu gösterdiğini ve daha çok gururlandıklarını sözlerine ekledi.

“Bu sonucu beklemiyorduk, çok mutluyuz”

YENİDÜZEN’e konuşan öğrenciler Meltem Gökçebel ve Cem Gökhan,  sınavda dünya birinciliği elde etmeyi beklemediklerini ancak sonuç karşısında mutlu olduklarını dile getirdi.
Her iki öğrencide, dünya birinciliği kazandıkları sınavın çok çalışma gerektiren bir sınav olmamasına rağmen, iyi İngilizce bilgisine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Öğrenciler, okulda aldıkları eğitimin İngilizce olmasından dolayı hazırlanırken çok zorlanmadıklarını belirterek, elde ettikleri başarıda öğretmenlerinin çok katkısı olduğunu söyledi.
Öğrenciler, bu yıl girecekleri 7 sınav daha olduğunu şu anda onlara hazırlandıklarını anlattı.

---------------------------------------------------------

Meltem Gökçebel: “Ekonomi eğitimi almak istiyorum”

97 puan alarak sınavda dünya birincisi gelen Meltem Gökçebel, yurt dışında ekonomi alanında eğitim almak istediğini, İngiltere’nin ilk tercihleri arasında yer aldığını belirtti.
Söz konusu sınav dışında Türkçe- Almanca dalında da sınava girdiğini ancak sonuçların henüz açıklanmadığını ifade eden Gökçebel, bu yıl içerisinde 7 farklı sınava daha katılacağını söyledi.
Gökçebel, aldıkları eğitimin İngilizce olduğunu bu yüzden sınava yönelik çok büyük bir hazırlık yapmadığını dile getirerek, “Bu süreçte öğretmenlerimizin çok büyük etkisi oldu. Okulda çeviriler yaptık, farklı kaynaklardan İngilizce kitaplar okuduk. Bizim için bunun çok katkısı oldu. Derslerde sürekli İngilizce konuşuyoruz. Okulda sürekli İngilizce konuşmamız, İngilizce bilgimizi arttırdı” şeklinde konuştu.
Sınav sonrasında hissettiklerini de anlatan Gökçebel, “Sınavdan ilk çıktığımda bu kadar iyi bir sonuç beklemiyordum. Çünkü sınav stresinden kendi bildiklerinizi unutmuş hissediyorsunuz. Çok şaşırdım ama çok mutlu oldum. Bu sınava 9’uncu sınıfta girdik. Bu senede farklı sınavlarımız var. Birincilik kazandığımız sınav Türkçe- İngilizce, İngilizce-Türkçe olarak iki parça halinde, tamamen çeviriye dayalı bir sınavdı” diye konuştu.

------------------------------------------------------------------------

Cem Gökhan: “Dünya birinciliği kazandığımız sınav ilk basamaktı”

Meltem Gökçebel ile ayni puanı alarak dünya birinciliğini paylaşan Cem Gökhan ise sınavının iyi geçtiğini ancak böyle bir sonucu beklemediğini ifade etti.
Sınava okulda, öğretmenlerinin katkısı ile hazırlandıklarını dile getiren Gökhan, bu süreçte daha önce çıkan sınav sorularını çözdüklerini, İngilizce kitaplar okuyup, çeviri yaparak hazırlandıklarını anlattı.
Gökhan, “bu yıl matematik, fizik, kimya, biyoloji, ekonomi gibi branşlarda 7 sınava daha gireceğiz. Bu sınavlar üniversiteyi kazanmak için bir basamaktır. Dünya birinciliği kazandığımız sınav ilk basamaktı bir üst seviye sınavları daha var” dedi.
Dünya birinciliği elde ettikleri sınavın İngilizce bilgisine dayalı bir sınav olduğunu ifade eden Gökhan,  yurt dışında ekonomi bölümü okumayı hedeflediğini ancak okulla ilgili net karar vermediğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 3407 defa okunmuştur