1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TAK çalışanları meclise kalem bıraktı
TAK çalışanları meclise kalem bıraktı

TAK çalışanları meclise kalem bıraktı

TAK çalışanları, Meclis izleyici locasında Genel Kurul’u takip etti. Çalışanlar, izleyici locasına not defteri ve kalem bırakarak, bazı vekillerin TAK muhabirlerine yönelik tavırlarını protesto etti.

A+A-

Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) çalışanları, bugün Cumhuriyet Meclisi’nde eylem ve basın açıklaması yaparak Meclis toplantılarını izleyen muhabirlerin karşılaştığı rencide edici davranışları protesto etti.

KTAMS ve Kamu-İş üyesi TAK personeli bugün 10.00-12.00 saatleri arasında grev de yaptı.

Sendika temsilcileriyle birlikte Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu izleyici locasına giden TAK personeli, toplantının başlamasının ardından sessizce kalemlerini ve not defterlerini yere bırakarak locayı terk etti.

Daha sonra KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Cumhuriyet Meclisi önünde basın açıklaması yaparak, eylem gerekçeleri hakkında bilgi verdi.

Güven Bengihan, TAK çalışanlarının Meclis Genel Kurulu’nu izlerken karşılaştığı mobbing ve baskılara dikkat çekmek burada olduklarını kaydetti.

TAK’ın, halkın ve devletin haber alma ve verme görevini en iyi şekilde yerine getirmek için özveriyle çalıştığını vurgulayan Bengihan, personelin, ajanstaki araç, personel ve alt yapı eksikliklerine ve Meclis’teki çalışma ortamındaki aksaklıklara rağmen meslek etiğine bağlı şekilde ve herkese eşit mesafede görevlerini sürdürdüklerini anlattı.

tt-042.jpg

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, TAK muhabirlerinin Meclis’teki görevlerini ifa ederken hiç hak etmedikleri durumlarla karşılaştığını, bazı milletvekillerinin ve parti başkanlarının mobbing ve görev etiğiyle uyuşmayan baskılarıyla karşılaştıklarını söyledi.

Bu konuyla ilgili daha önce basın açıklaması yapmalarına ve baskıların yanlış olduğunu hatırlatmalarına rağmen, Meclis Genel Kurulu’nda konuşan bazı milletvekillerinin, konuşmalarının tam metin olarak yayımlanmasını istediğini veya TAK’ın atmadığı ancak internet medyasında çıkan bazı başlıklar nedeniyle TAK’ı sorumlu tuttuğunu belirtti.

“TAK çalışanları sahipsiz değildir” diyen Bengihan, TAK çalışanlarının mesleklerini yaparken tüm siyasilere ve kamuoyundaki tüm haber kaynaklarına eşit mesafede durduğunu, saygıyla davrandığını vurguladı.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, “Amacımız bu şekilde davranan vekillere, siyasi parti başkanlarına, bu yanlışlarını hatırlatmak ve Meclis Başkanımıza da Meclis Genel Kurulu’nda yaşanan bu saygısızlıklara ‘dur’ demesi gerektiğini hatırlatmaktır. Bu şekildeki mobbing ve baskılar devam ettiği sürece, çalışanlarımızla birlikte koyacağımız tepki de büyüyecektir” diye konuştu.

Aldıkları karar uyarınca, TAK’ın bugünkü Meclis oturumunu izlemeyeceğini ve bu konuda haber yayımlamayacağını belirten Bengihan, yaptıkları eylemden gerekli mesajın alınması dileğinde bulundu.

Bengihan, iki sendikanın her zaman TAK çalışanlarının yanında yer alacağını ve boyun eğmeyeceğini de sözlerine ekledi.

m1-097.jpg

m2-076.jpg

Hatırlanacağı üzere bazı vekiller, Genel Kurulu takip eden TAK muhabirlerini eleştirmiş, haberlerle ilgili kurum çalışanlarına karşı tepki göstermişti. 

UBP Milletvekili Menteş Gündüz'ün peş peşe iki kez TAK muhabirleriyle ilgili eleştiri ve şikayette bulunduğu biliniyor...

BASIN-SEN'DEN DESTEK

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), Türk Ajansı Kıbrıs’taki (TAK) greve destek belirtti.

Konuyla ilgili Basın-Sen Genel Sekreteri Serkan Soyalan tarafından yapılan yazılı açıklamada, “TAK çalışanlarının Meclis Genel Kurulu’ndaki görevleri esnasında uzunca bir süreden beri yaşamış oldukları sıkıntıların, birçok kez dile getirilmesine rağmen çözümlenmemiş olması dolayısı ile KTAMS’ın uyguladığı 2 saatlik grevine destek belirttiğimizi açıklıyoruz” denildi.

Meclis Genel Kurulu’nu görevleri icabı basın locasından takip eden basın emekçilerine bazı milletvekillerinin uygun olmayan tavırlar sergilemesinin kabul edilebilir bir durum olmadığı kaydedilen açıklama, şöyle devam etti:

“Yaşananları kamuoyuna aktarmakla görevli olan basın mensuplarının, gerek haber alma özgürlüğü, gerekse izleyici locasından meclis oturumunu izlemenin bir vatandaşlık hakkı olduğunu hatırlatarak örgütlü bulunduğumuz TAK’taki üyelerimizin ve Sendikal Platform çatısı altında birlikte emek ve hak mücadelesinde bulunduğumuz KTAMS’ın mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu ve desteğimizin tam olduğunu tüm kamuoyuna duyururuz.”

Bu haber toplam 2469 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,