1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Süper Lig’in yarısında değişim
Süper Lig’in yarısında değişim

Süper Lig’in yarısında değişim

K-Pet Süper Lig’de tüm takımlar yönetimini ve teknik adamlarını belirledi

A+A-

Eren ŞİŞİK

K-Pet Süper Lig’de 2014-2015 sezonunun hazırlıkları tüm hızıyla sürerken takımlarda başkanlar ve teknik adamlar da belirlendi. Teknik adamını belirleyen ancak sezon hazırlıklarına henüz başlamayan Mağusa Türk Gücü, genel kurulunu ilerleyen günlerde gerçekleştirecekler. Süper Lig’de yer alan takımların yarısı yoluna yeni teknik adamlarla devam etme kararı alırken, 7 kulüp geçtiğimiz yıl takımı çalıştıran teknik adamlarla devam edecek. Ayrıca Süper Lig’de yer alan 5 kulüp bu sezon lige yeni seçilen başkanlarıyla girecek.

Kartal’da değişim, Kaymaklı aynen devam
K-Pet Süper Lig’de son şampiyon Yenicami’de takımı şampiyon yapan Turan Altay ile devam edilirken, kulüpte uzun süren başkanlık arayışlarının ardından Okay Perçinci başkanlığa getirildi. Bu sezon şampiyonluk adayları arasında gösterilen Küçük Kaymaklı geçen sezonu kupasız kapatmasına rağmen Ali Başman başkanlığında, Fırat Canova ile devam kararı aldı.

Yeniler teknik adamlarını değiştirdi
Bu sezon Süper Lig’e yükselen Gönyeli, Lapta ve Gençler Birliği takımlarını Süper Lig’e çıkaran teknik adamlarla yollarını ayırarak takımı yeni isimlere emanet etti. Ayrıca Gönyeli’de ve Lapta’da kulüp başkanları da değişti. Gönyeli teknik adam Mustafa Piro ile anlaşırken, Lapta Davut Kansu ile, Gençler Birliği de Ahmet Ogan ile el sıkıştı.

Lefke ve Doğan’da değişim yok, Çetinkaya’da Çağaloğlu görevde
Geçtiğimiz sezonun Pepsi Kıbrıs Kupası şampiyonu Lefke’de geçtiğimiz yılki işleyiş sürerken Yıltaç Mükellef başkanlığındaki yönetim sezon başında başarılı teknik adam Toygar Davulcu ile görüşüp yeniden anlaşma sağladı. Çetinkaya’da ise Vehbi Özerem’den boşalan teknik adamlık koltuğuna uzun yıllardır Süper Lig’de çalışmayan Erol Çağaloğlu getirildi. Doğan Türk Birliği de geçtiğimiz yılki sistemini koruyarak Bayar Piskobulu başkanlığında, Caner Oshan ile yola devam edecek.

Cihangir Burgaç’a, MTG Kasapoğlu’na emanet
Geçtiğimiz yıl istikrarsız bir görüntü çizen Cihangir’de de bir teknik adam değişikliği yaşandı. Tecrübeli teknik adam Mehmet Ali Özgürgün ile yolları ayıran kırmızı mavililer, bu sezon kariyerinde ilk kez Süper Lig tecrübesi yaşayacak olan Hasan Burgaç’ı takımın başına getirdi. Halen bir belirsizliğin olduğu Mağusa Türk Gücü’nde de kulüp başkanı Altunay Fahri göreve devam ederken, Ali Oraloğlu’ndan boşalan teknik adamlık koltuğuna Kırata Kasapoğlu getirildi.

Serdarlı’da yeni başkan
Bu sezon transferde önemli isimleri kadrosuna katan Bostancı Bağcıl’da uzun yıllardır başkanlık görevini sürdüren Hasan Besim göreve devam ederken, takım geçtiğimiz yıl olduğu gibi İltaç Karayel’e emanet edildi. Yine transferin hızlı ekipleri arasında yer alan Serdarlı’da yeni oluşan yönetimde başkanlığa Taşer Büyükadam seçildi. Büyükadam, geçtiğimiz yıl takımı çalıştıran Sedat Devecioğlu ile hemen görüşerek anlaşmaya vardı.

Yeniboğaziçi sil baştan
Doğu bölgesinin iki komşu köyü Yeniboğaziçi ile Mormenekşe’de de yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Mormenekşe’de başkan Metin Menekşeli göreve devam kararı verirken, beklenen bir kararla tecrübeli teknik adam Eralp Şerifoğlu ile çalışmayı seçti. Yeniboğaziçi’nde de İshak Ertem’den boşalan başkanlık koltuğuna Kemal Köseoğlu geldi. Köseoğlu, gelir gelmez takımın başına geçtiğimiz yıl Yalova’yı çalıştıran Bülent Aytaç’ı getirdi.

Bu haber toplam 1469 defa okunmuştur