1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Süper Lig'de şampiyon Yenicami
Süper Lig'de şampiyon Yenicami

Süper Lig'de şampiyon Yenicami

K-Pet Süper Lig'de Yenicami 2016 - 2017 sezonu şampiyonu oldu. Siyah beyazlı ekip Mağusa Türk Gücü'nü 4-0 ile geçerek bitime 6 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

A+A-

K-Pet Süper Lig'in 24'üncü haftasında Mağusa Türk Gücü deplasmanına konuk olan Yenicami, rakibini 4-0'lık skorla mağlup etti. Yakın takipçilerinin dün yaşadığı puan kayıpları sonrası Yenicami elde ettiği bu galibiyetle sezonun tamamlanmasına 6 maç kala 19 puanlık farka ulaştı ve şampiyonluk ipini göğüsledi.

Son 4 sezonda üçüncü şampiyonluk

Yenicami'ye galibiyeti getiren golleri Ünal Kaya, Erbay Bertiz ve John Ebuka Okeye (2) kaydetti. Son olarak 2014 - 2015 sezonunda şampiyon olan Siyah beyazlılar, bir sezon aradan sonra şampiyon oldu. Bu ayrıca Yenicami'nin son dört sezonda üçüncü Süper Lig şampiyonluğu oldu.

İkinci yıldız

Yenicami’nin şampiyonluğu aynı zamanda başka bir anlam daha taşıyor. Siyah beyazlılar tarihinde toplamda 8’inci şampiyonluğunu elde etti. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Sportif Ekipman ve Reklam Talimatı’nda belirtildiği gibi her dört şampiyonluğa 1 yıldız veriliyor. Geçtiğimiz yıl Mağusa Türk Gücü 8’inci şampiyonluğuna uzanarak 2’nci yıldızını formasına takmıştı. Bu sezon da Yenicami 8’inci şampiyonluğunu elde ederek ikinci yıldızı takmaya hak kazandı. Yenicami ayrıca 16 takımla ilk kez oynanan Süper Lig’de şampiyon olan ilk takım da oldu.

Bu haber toplam 3470 defa okunmuştur
Etiketler : , ,