1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Şubat’ta duruşmalar başlayacak
Şubat’ta duruşmalar başlayacak

Şubat’ta duruşmalar başlayacak

Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın kapanmasıyla ilgili olarak 7 Nisan 2011’de sendikaların çağrısıyla gerçekleşen eylemde “polisi darp ve görevinden men” ettiği iddiasıyla eski KTHY çalışanı Tarkan Atakan ile ilgili açılan dava sürüyor

A+A-

Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın kapanmasıyla ilgili olarak 7 Nisan 2011’de sendikaların çağrısıyla gerçekleşen 3’üncü Toplumsal Varoluş Mitinginde eylem sırasında “polisi darp ve görevinden men” ettiği iddiasıyla yargılanan eski KTHY çalışanı Tarkan Atakan ile ilgili dava sürüyor. Eylem sırasında sivil giyimli kişilerin kitle içerisinde provokasyon yarattığı ileri sürülerek eylemde gerginlik yaşanmıştı.  Üç yıl önce Tarkan Atakan’a getirilen davayla ilgili dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde duruşma yapıldı. Bu arada Atakan’ın mesai arkadaşlarının da aralarında bulunduğu, demokratik kitle örgütlerinden ve sendikalardan oluşan bir grup mahkeme önünde toplanarak destek belirtti.

Tarkan Atakan, avukatsız olarak katıldığı dünkü duruşmada, kendisini savunacağını bu nedenle davaya hazırlanabilmesi yeterli sürenin tanınmasını talep etti. Atakan ayrıca mahkemeye olan saygısından ötürü erteleme verilmemesi halinde kendisini savunmaya hazır olduğunu da belirtti. Yargıç Gökan Asafoğluları da savunma hakkının kutsallığına vurgu yaparak, duruşmayı Atakan’ın hazırlanabilmesi için 9 ve 13 Şubat 2015 tarihlerine erteledi. 
Bu arada geçtiğimiz celsede savcılık Atakan’dan duruşma öncesi bir görüşme istemiş, bu görüşmede Atakan aleyhine getirilen davanın tadil edilerek sivil bir kişiyi darp etmek olarak değiştirilmesini ve Atakan’ın da suçlamaları kabul etmesini önermişti. Atakan ise bu teklifi reddetmiş ancak avukatı duruşmada hazır bulunmadığı için duruşma bugüne ertelenmişti.

Bu haber toplam 1402 defa okunmuştur