1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Sosyal Medyayı Kullanım Amacımız
Sosyal Medyayı Kullanım Amacımız

Sosyal Medyayı Kullanım Amacımız

Kullanıcıların %80’i 18-25 yaş aralığında. Peki bu kadar kişinin sosyal ağları kullanmasındaki amaç nedir?

A+A-

Cenk Paşa

Sosyal ağların kullanımı tüm dünyada diğer içerik sağlayıcı sektörleri geride bırakmış durumda. Her üç kişiden ikisinin bir veya birden çok sosyal ağda hesabı mevcut. Kullanıcıların %80’i 18-25 yaş aralığında. Peki bu kadar kişinin sosyal ağları kullanmasındaki amaç nedir?

ARAŞTIRMALAR…

Yapılan araştırmalarda çıkan rakamlar sosyal ağları kullanım amacımızı anlamamıza yardımcı oluyor. Facebook’un bize verdiği beşbin arkadaş limitini aşan kişiler “B” hesaplarını açıyorlar. Bir beşbin de orada arkadaşları oluyor.

Facebook bu gibi kişileri düşünerek ‘Facebook Sayfalar’ kısmını yaratmasına rağmen biz bunu kullanmıyoruz.

Peki bu eklediğimiz arkadaşlar nasıl bir dağılım gösteriyor. Araştırmalara göre listemizde olan arkadaşlarımızın sadece %80’i gerçek hayattan tanıdığımız. Düşünsenize, Fcebook arkadaş listenizin %20’sini tanımıyoruz.

Her beş dakikanın birini sosyal ağlarda  geçiren bizler günde ortalama 250 milyon fotoğraf ekliyoruz. Bu fotoğrafların %35’i kendi fotoğraflarımız. Araştırmalar gösteriyor ki “narsist” ve “düşük benlik saygısı” olanların sosyal ağlarda harcadıkları zaman çok daha fazla.

MERAKLIYIZ…

Yine araştırmalar gösteriyor ki sosyal ağları kullananların %60’ının amacı diğer insanların ne yaptığını görmek. Sosyal ağlarda çok zaman harcayanlar diğer insanların kendisinden daha iyi bir hayatı olduğunu düşünüyor.

Sosyal ağların kullanımı ile birlikte gizli takip ve dedikodu kültürünü de artırdığı rakamlara yansıyor.

Sosyal ağlarda kimliğini saklayarak başkaları hakkında bilgiler öğrenen kişiler de mevcut. Bu kişiler gün geçtikçe kimliklerini kaybediyorlar. Yüz yüze söyleyemeyeceğimiz birçok şeyi sosyal ağları kullanarak rahatça söyleyebiliyoruz.

ŞÖHRET

Paylaşımlarımız beğenildikçe takipçilerimiz artıyor. Takipçiler arttıkça paylaşımlar sıklaşıyor ve kısa süreli şöhretler ortaya çıkıyor. Takipçi sayısı ne kadar çoksa “ego” için güzel oluyor, ben çok iyiyim duygusu artıyor.

ÖRGÜTLENME

Sosyal ağlar sayesinde daha kolay örgütlenip “devrim” yapabiliyoruz. Büyük kitleleri harekete geçirip kitlesel tepki ile yapılması planlanan birçok konuda geri adım atıldı. Tabii tüm örgütlenmeler olumlu olmuyor. Olmayan olayların da söylenti ile yayılması kitleleri felakete sürükleyebiliyor.

ORTAK HAYAT YAŞIYORUZ…

Sosyal ağlar hayatımıza girmeden önde kimse ile paylaşmayacağınız bilgilere şu an herkes rahatlık ile ulaşıyor. Tedbiri elden bırakıyoruz yeni arkadaşlıklar için sosyal ağları kullanıyoruz ama her zaman bu kişiler gerçek “arkadaş” olmuyor.

Bu durumlar yüzünden yeni yasalar hazırlanmaya başlanıyor…


Bilgilendirme şartı


h1-032.jpg

İrlanda Veri Koruma Komisyonu, yapmış olduğu değişikliklerle şirketlerin kişisel verileri toplamaları, paylaşmaları ve saklamaları ile ilgili kullanıcılarını bilgilendirmesi zorunluluğu getirdi. Bu düzenlemeyle birlikte ayrıca şirketlere, yaşanılan herhangi bir kişisel verinin sızdırılması olayı ile ilgili 72 saat içerisinde kullanıcılarını bilgilendirmesi şartını koştu. Henüz yetkililer tarafından resmi bir açıklama yapılmasa da, Facebook’ta yaşanılan bu güvenlik açığı, şirketin tam olarak 1.6 milyar dolarına mal olacak. 

 

Telegram’da skandal!

h2-026.jpg

Telegram’ın özellikle güvenlik özellikleri ile öne çıktığını hepimiz biliyoruz. WhatsApp‘a da bu konu hakkında defalarca gönderme yapan şirket, en güvendiği noktasından vuruldu. Ortaya çıkan bilgide, kullanıcıların herkese açık ve kişisel IP adreslerini sızdırdığı ortaya çıktı. Masaüstü uygulamasını kullanan kullanıcıların, sesli görüşme yaptıkları anda konumları ve IP adresleri karşı taraf tarafından ele geçirilebilmekte. Mobil uygulamasını kullanan ve peer to peer özelliğini devre dışı bırakmış olan kullanıcılar ise bu açıktan etkilenmiyor.

 

Downloadgram.com

h3-014.jpg

Instagram‘da kaydetmek istediğiniz içeriğin sağ üzerinde bulunan zaman bölümünden ilgili URL’i kopyalayın. Daha sonra Downloadgram.com adresine giderek kopyalamış olduğunuz URL’i yapıştırın ve altındaki indir butonuna basın. Böylece indirmek istediğiniz içeriği bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.

Bu haber toplam 1897 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 389 Sayısı

Adres Kıbrıs 389 Sayısı