1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Sorakın: Parti disiplin sürecinde kararlıdır
Sorakın: Parti disiplin sürecinde kararlıdır

Sorakın: Parti disiplin sürecinde kararlıdır

CTP’nin parti tüzüğüne uymayan bazı üyeleri hakkında kesin ihraç talebiyle başlattığı disiplin işlemleri sürüyor

A+A-

Didem MENTEŞ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)’nin parti tüzüğüne uymayan bazı üyeleri hakkında kesin ihraç talebiyle başlattığı disiplin işlemleri devam ediyor.

YENİDÜZEN’e konuşan CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, parti tüzüğü ve disiplin yönetmenliğinin öngördüğü bütün işlemlerin başladığını, 24 Haziran yerel seçim öncesine kadar işlemlerin tamamlanmasını düşündüklerini açıkladı.

Sorakın: “Soruşturma sürüyor”

Erdoğan Sorakın, Merkez Yönetim Kurulu’nun bir parti üyesini soruşturma memuru olarak atadığını, ilgili kişiler nezdinde soruşturmanın devam ettiğini aktardı. Sorakın, soruşturma memurunun parti tüzüğünün öngörülerini yerine getirmeye çalıştığını, çalışmaların tamamlanması ardından Disiplin Kurulu’nun toplanarak gerekli değerlendirmeyi yapacağını ifade etti.

“Süreç başladı, devam ediyor. Parti bu konuda kararlıdır. Her ne gerekiyorsa yapılacaktır” diyen Erdoğan Sorakın, işlemlerin 10 güne kadar sonuçlanmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Basın açıklaması yapılmıştı

Hatırlanacağı üzere CTP, 24 Haziran yerel seçimlerinde aday olacak belediye başkan adaylarının parti tüzüğü gereği belirlenip ilan edildiğine dair basın açıklaması yapmış, disiplin işlemleri başlatılma gerekçesiyle ilgili şöyle denilmişti:

 “Parti tüzüğümüzün ilgili maddelerine göre, ‘Seçimlerde parti oluru olmaksızın bağımsız aday olmak, diğer partilerin veya adayların propagandasını yapmak veya parti aleyhine çalışmak’ parti üyesinin üyelik kaydının silinmesi ve parti ile olan tüm ilişkisinin kesilmesi sonucunu doğuran en ağır disiplin cezası olan ‘kesin ihraç’ cezası ile cezalandırılan bir disiplin suçudur. Bu çerçevede CTP yetkili organlarının bu suçu işleyen parti üyeleri ile ilgili olarak gerekli disiplin işlemlerini ‘kesin ihraç’ talebi ile başlattığını kamuoyunun bilgisine getiririz.”

 

yeniduzen-satin-aliniz-475.jpg

 

 

Bu haber toplam 2158 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler