1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Şonya da İSTİFA ETTİ
Şonya da İSTİFA ETTİ

Şonya da İSTİFA ETTİ

Bengü Şonya bu sabah yaptığı basın açıklamasıyla Demokrat Parti'den istifa ettiğini açıkladı

A+A-

Bengü Şonya, bu sabah yaptığı basın açıklamasıyla Demokrat Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Şonya'nın yayınladığı basın açıklamasının tam metni şöyle:

"2014 Yerel seçim dönemi, Demokrat Parti’nin ne idüğü belirsiz bir rota izleyerek özellikle parti aidiyeti sorgulanabilir insanlara destek vermek için kullanılmaya çalışıldığı bir dönem olmuştur. Demokrat Parti tabanının ve parti yetkili organlarının görüşleri alınmadan göstermelik  birkaç kişinin verdiği ve çoğu zaman yanlış olan kararlar doğrultusunda tabanın hareket edeceği varsayılmaktadır.

Parti örgütlerindeki rahatsızlıklar dikkate alınmamış, kısa sürede partiden gerçekleşen 400 küsur istifanın nedenleri araştırılacağına inkar yönüne gidilmiş “giden gitsin kalan sağlar bizimdir” mentalitesi ile rahatsızlıklar görmezden gelinmiş, örtbas edilmeye çalışılmıştır. Tek bir şahıs elinde dört bakanlığa tekabül eden bir güç bulundurduğuna bakmaksızın istifa eden 20 yıllık partilileri menfaat bekleyenler olarak lanse etmekten çekinmemiştir.
Parti tabanına karşı sergilenen bu vurdumduymaz davranış Demokrat Parti başkanı ve üst yönetimindekilerin önümüzdeki süreçte değişik çevrelerle vardıkları siyasi uzlaşma sonucu DP tabanına ihtiyaçları olmayacağını düşündüklerini göstermektedir. Açıkçası önümüzdeki süreçte DP’nin planlı tasfiyesi sözkonusu olabilecektir.
Arkadaşlarımla birlikte verdiğimiz tüm uğraşlara ve karşılıksız özverilere rağmen kurucusu olduğum Demokrat Parti’yi tek adam yönetiminden kurtarıp kurumsal bir yapıya kavuşturmak imkanı olmamıştır. Demokrat Parti  her seçim döneminde sadece belli kişilere menfaat sağlamak için  bir pazarlık aracı ve bir aile şirketi olarak kullanılmıştır. Bunun sayısız örnekleri mevcuttur. Partiye gerçekten gönül vermiş insanları piyon görüp sürekli manipule edebileceğine inanan bu zihniyetin değiştirilebileceğine inancım tükenmiştir.
Bu ve daha bir çok nedenle, bu güne kadar birlikte yürüdüğüm arkadaşlarımın beni anlayacağını ümit ederek ve aynı zamanda partimin kurtuluşunun artık hiç bir şekilde mümkün olmadığına inanarak, 27 Haziran, 2014 tarihinden itibaren kurucusu olduğum ve hemen her kademesinde çalıştığım partimden üzülerek istifa ettiğimi kamuoyuna duyururum."

Bu haber toplam 2046 defa okunmuştur
Etiketler : ,