1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. SON DAKİKA... Reina saldırganı yakalandı
SON DAKİKA... Reina saldırganı yakalandı

SON DAKİKA... Reina saldırganı yakalandı

Ortaköy'deki Reina kulübüne yılbaşı gecesi saldırı düzenleyen terörist, İstanbul Esenyurt'ta sağ olarak yakalandı.

A+A-

Doğan Haber Ajansı (DHA) ve Anadolu Ajansı (AA), yılın ilk saatlerinde İstanbul Ortaköy'deki gece kulübü Reina'ya düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırının zanlısının İstanbul Esenyurt'ta düzenlenen operasyonda yakalandığını duyurdu.

AA'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri, zanlının kaldığı tespit edilen Esenyurt'taki bir adrese operasyon düzenledi.

Haberde ismi ismi Abdülgadir Masharipov olarak veirlen saldırının zanlısı ile birlikte 1'i Kırgız uyruklu erkek, 3'ü kadın 5 kişi operasyonda gözaltına alındı.

Şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


İstanbul’un Ortaköy semtindeki eğlence kulübü Reina’da 39 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının faili olarak olarak aranan Abdulkadir Masharipov 17 gün sonra yakalandı.


Saldırının ardından kayıplara karışan Masharipov’un, Esenyurt’ta bir eve düzenlenen bir operasyon sonucu yakalandığı ve sağlık kontrolünün ardından Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüleceği bildirildi.

Terörle Mücadele ve İstihbarat şubesi tarafından gerçekleştirilen operasyonda yakalanan Masharipov’un yüzünde morluk ve yaralarla, tişörtünde kan lekeleri olduğu görüldü.

AA’nın haberine göre operasyonda Masharipov ile birlikte biri Kırgız asıllı erkek, üçü kadın beş kişi gözaltına alındı. Masharipov’un saldırıdan sonra yanına aldığı dört yaşındaki oğlunun da operasyon düzenlenen evde olduğu öğrenildi

IŞİD’in üstlendiği ve yeni yılın ilk saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda uzun namlulu silahla kulübe giren Masharipov rastgele ateş açmış, 39 kişi hayatını kaybetmiş, 65 kişi de yaralanmıştı.

reina.jpg

Bu haber toplam 3328 defa okunmuştur
Etiketler :