1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Solgun Ateş
Solgun Ateş

Solgun Ateş

Solgun Ateş

A+A-

 

Rıdvan Arifoğlu
rarifoglu@yahoo.com

Dedikoduya olan yatkınlığı sayesinde güzel yerlere gelmiş solcu bir kızımız solcuydu-değildi diye birini çekiştirirken söz nasıl olduysa Rusya'dan taaa çekiştirilen kızın elbisesine geldi. Başkasının yalancısı olarak elbise konusunda anlattıkları pek hoş değildi. Gene bu güzel kızımızın aynı adlı yalanından uyarlanan arabayla ilgili düşünceler idealist bir nüve barındırıyordu. Neyse…

Solcular Dahasolcular'dan daha solcu olamayacakları için bir kriz çıkması kaçınılmazdı. Solcuolduğunuiddiaedenler'in temelde solcu olmadıklarını iddia edemeyeceğimiz için de Dahasolcular en sonunda Solcular'ı Solcuolduğunuiddiaedenler'e karşı savunamıyorlardı. O yüzden Eskisolcular Dahasolcular'a önce isteksizce destek verdiler.

Kendinesolcusüsüverenler'in bir kısmı ise süslenmeyi sevdiklerini ve kendilerinin Kendinesolcususüveripdesolcuolmayanlar'dan ayrılması gerektiğini iddia ediyorlardı. Oysa Birandasolcukesilenler Eskisolcular'ın Kendinesolcusüsüverenler konusundaki yargılarını tasvip etmediklerini de açıkça beyan etmiyor değillerdi. Eskisolcular Dahaeskisolcular'dan kalan hatıraları konuyla hiç ilgisi yokken anlattıkları için Dahasolcular tarafından eleştirildiler.

Solcusüsüsahibiolmayıpçaldıklarısüslerlekendilerinesolcusüsüvererekbirçeşitsolcuhırsız- pozisyonunadüşenler ise Dahasolcular'dan daha iyi durumda olduklarını düşünüyorlardı, çünkü Dahasolcular Ensolcular'dan daha solcu olamazlardı, nitekim Ensolcular'dan daha solcu olacakları her durumda otomatikman Ensolcular en solculuğu bırakmadı, ancak Ensolcular da Dahasolcular'dan daha solcu olamayacakları için bir çeşit eşitlenmeyle gerilim sürüp gitti.

Dolayısıyle Solcuolduğunuiddiaetmediğiiçinsolcuolarakgörülmeyenler Dahasolcular'a da Ensolcular'a da ateş püskürttü. Dahasolcular ateşi alıp Birandasolcukesilenler'e fırlatır-fırlatmaz Birandasolcukesilenler eğilince olan Solcular'a oldu. Aradasıradasolcutakılanlar da her şeyin kararında olması gerektiğinde karar kılıp Ayniandahemsolcuhemsağcıolanlar'la karıştırılmaktan yakındılar. Solculuklayakındanuzaktanilgisiolmayanlar ise bu durumu bazen yakından bazen uzaktan izleyerek Dahasolcular'a veryansın ettiler.

Sırfsolcugörünmekiçinsolcularlatakılanlar, kendilerinin Gerçeksolcular gibi Dahasolcular'dan daha solcu olduklarını söylemeye çalışırken, Ensolcular Dahasolcular'dan daha solcu olabileceklerini ama Ensolcu olamayacaklarını ima ettiler. Buna içerleyen Gerçeksolcular, Ensolcular'ın aslında Solculuklayakındanuzaktanilgisiolmayanlar gibi konuştuklarını savundular.

Özetle, nasıl gizli(ncik) okunmuş en basit metin bile bir polisiye öykü havası veriyorsa, bu bir anlık meraklı bakış da bir suç unsuru gibi bakışı gönderenin üstünde kaldı.

Bu haber toplam 2050 defa okunmuştur
Gaile 356. Sayısı

Gaile 356. Sayısı